View Single Post
Staro 20.02.2011., 05:13   #232
Index
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Hmm, zanimljivo. Za onaj prvi sam 100% siguran da je na kutiji bila naljepnica Recro. Na ovome nije.

Kod mene je ta prasina izgledala kao mrtvi piksel. Onda sam lagano lupnuo okvir s gornje stranje i "mrtvi piksel" je pao 5cm nize dolje. I to tocno negdje izmedju podpiksela da je bio dosta slabo vidljiv. Ali eto plastika okvira je doslovno djelic milimetra prekrivala lijevi rub ekrana, i onda kad aplikacija ima bijelu crtu sirine 1px na rubu, ta crta je bila gore bijela i prelazila u plavu jer je RG stupac bio "otkinut". Cak ga nisam ispocetka ni mislio reklamirat nego nazvao servis da pitam moze li se sta napraviti u vezi icega ovog na sto su rekli da ga donesem i uvjerili me kako drugi moze biti samo bolji Steta, jer monitor je jako dobar za svoju cijenu. 1920x1200 na 24" je bas super pogodjeno i za rad i za igre i sve.

Sto se kontrole kvalitete tice, cini mi se da je tu najvise kriv LG. Gotovo da nema tog monitora sa IPS panelom koji nema ovakav ili onakav problem sa tim tintom. Moguce je da Dellu ili HPu prodaju panele nize klase u usporedbi sa NEC monitorima sa "istim" panelom npr. ali opet kako objasniti masovne probleme sa zutilom na iMac i Cinema 27" ekranima. Zbog toga me najvise i veseli Samsungov PLS. Ne sto je samo ime Samsung pojam za nekakvu kvalitetu nego sto ce LG tu konacno dobiti konkurenciju.
Trebao bi pogledati neki Eizo. Mislim da nema dileme o kvaliteti kod tog proizvodjaca.
Index je offline   Reply With Quote