View Single Post
Staro 19.02.2011., 19:35   #227
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Evo ja vracam trecega ukupno i odustajem. Prvi je bio jako dobar, uniformnost dobra, malcice tamniji jedan rub ali potpuno normalno za ijedan LCD. Medjutim imao je nekakvu kontaminaciju tj prasinu ispod povrsine ekrana i plastika lijevog ruba okvira je maalo prekrivala sliku pa sam reklamirao. Drugi koji sam dobio imao je vertikalni "tint", dolje na crveno a gore na zeleno baca. Nakon toga stao, preispitao malo trziste i posto mi 16:9 1080p nikako ne odgovara odlucio okusati srecu jos jednom u nadi da dobijem primjerak barem kao onaj prvi. Proizveden Dec 2010 i opet tinting ali ovaj put horizontalno. Lijeva strana baca na crveno, desna na zeleno. Cisto iz znatizelje, kakva su vam iskustva sa uniformnosti na ovom monitoru?

Da se razumijemo, ovo je apsolutno nista u odnosu na bilo koji TN koji je po defaultu gore tamniji a dolje svjetliji cisto zbog uskog vertikalnog kuta gledanja. Kad TO vecina ljudi ne primjeti onda nece ni ovo tako da ne prestrasim nekoga od kupnje Taj problem na stranu, monitor je odlican. Kontrast nije tako los, boje su jako dobre, slika stabilna pa mozes komotno sjedit bez color shifta, IPS glow se ne primjeti kada je ikakav imalo osvjetljeni objekt u blizini ruba, matrica je dosta brza za vecinu igraca. Sama kvaliteta izrade kucista i postolja cini se vrlo dobra.

Za one poput mene koji zele IPS ali ih odvracaju bas problemi sa uniformnosti LG-ovih panela i nije im hitno, moj savjet je sacekati nove Samsungove modele sa novom PLS matricom. U biti Samsungova verzija IPS-a. Tvrde da ce imati bolje kuteve gledanja/manje glow-a i da ce biti 15% jeftiniji za proizvodnju. SA850, 27" 2560x1440 bi se trebao pojaviti vec za koji mjesec. Na sluzbenom siteu se takodjer navodi i 24" 1920x1200 PLS panel. Ne mora biti da ce i biti bolji od IPS-a ali ajde barem se nesto novo dogadja u svijetu monitora a da nije TN.
Rista je offline   Reply With Quote