View Single Post
Staro 19.02.2011., 10:52   #554
CocoAtBike
Registered User

CocoAtBike's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Evo, šaljem podatke za umrli disk sa dragocjenim podacima na istom:
Seagate Barracuda 7200.11
750 Gb
S/N: 9QK0ZESW
ST3750330AS
P/N: 9BX156-303
Firmware: SD15
Date Code: 09023
Site Code: KRATSG
WWN: 5000C5000D834597

U BIOS-u ga ne prepoznaje, kao niti u Windowsima (XP). U "Computer Managementu" XP-a ga vidi uz "STATUS=Failed".

Zanima me da li se i ovaj moj problem može riješiti na opisane metode pomoću Nokia kabla i može li se to napraviti negdje bliže Varaždinu ili da skočim do Karlovca ;-).

Nisam siguran imam li još garanciju na njega jer zbog radova u stanu ne mogu pronaći račun - no, bitniji od reklamacije su mi PODACI!
Treba istaknuti i da je disk je normalno radio nekih 2 godine i prestao raditi bez ikakvih vidljivih razloga!?

K tome, jučer sam otkrio da u istom računalu imam još dva Seagate-a 7200.11 od 500 Gb kojima treba obnoviti Firmware . Sad me zanima da li kod update-a mogu odabrati na kojem to disku želim napraviti ili on sam prepozna!?

Hvala unaprijed uz pozdrav svima na idejama, rješenjima i sličnim problemima jer su forumi, izgleda, jedina mjesta gdje se rješavaju konstrukcijske - hardversko-softversko-ljudske greške gotovo svih proizvođača.

Uh, nisam siguran smijem li to staviti, ali tu imaju Nokia-CA42 kablove za 29kn.

Danas sam konačno našao i račun (7.10.2008.). Nadam se da je i onda bila garancija 3 godine.

Poslao sam mail u Vemil da čujem što oni predlažu pa ćemo vidjeti.

EDIT:

Tokom zadnja tri dana arhivirao sam sadržaj jednog 500Gb Seagate diska na vanjsku ladicu (sva sreća da nije Seagate) i danas sam pokušao napraviti update firmware-a sa SD15 na SD1A i, naravno, da nisam uspio:

Napravio sam bootabilni CD preko ISO slike skinute sa Seagateovih stranica i istu grešku javlja i kod odabira opcije S(Scan Ata Devices) i kod A (Download Firmware to ST3500320AS). Čak sam fizički odspojio sve ostale hard diskove u nadi da će to pomoći.

Seagate me sve više "oduševljava" svojim genijalnim rješenjima i "odličnom" podrškom?

Onaj 750Gb s početka priče još uvijek čeka druga Brku ili nabavu Nokia kabla da ga pokušamo vratiti u život.

PS. Nadam se da ovaj post neće opet spojiti sa onim prethodnim jer to NEMA smisla. Iako su u istoj temi, svaki funkcionira samostalno, a čitanje ogromnih postova nikome nije zanimljivo, a niti u interesu. HVALA!

Edit by mod: Hoće. Nema smisla ni onako jer ispada da razgovarate sami sa sobom.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 26.02.2011. u 10:21. Razlog: dp
CocoAtBike je offline   Reply With Quote