kako rekose prije - definitivno najbolja solucija koju mozes iskoristiti je adapter DVI-HDMI, i tako spojiti komp sa TV-om za video signal.
sto se tice zvuka, 100% radi zvucna na maticnoj? jesi probao koje druge zvucnike, slusalice su dovoljne za isprobati? jer meni recimo na Quadru, posto je VGA za spajanje sa racunalom (laptop/desktop), Audio IN se "automatski" podrazumjeva da radi skupa sa VGA ulazom. preneseno - cim prebacim na VGA ulaz na TV-u, automatski prima i zvuk preko Audio IN-a.
plus, kod mene je takoder 3.5mm kao na kompu za zvuk. ne nuzno da ti je cinch, samo da napomenem.
e sad, 99% ces imati sranje opcenito kako namjestiti zvuk, iz jednostavnog razloga - kako namjestiti da preko HDMI-ja primas video, a preko Audio IN-a primas zvuk. normalno je da, ako preko HDMI-ja spajas komp i TV, imas iole sposobniji (noviji) hardver. tj da imas zvuk, ili direkt sto ATi ima od 2000 serije, ili preko S/PDIF sa maticne pa na graficku (nisam siguran, mislim da je tek dolaskom GTS250 modela kod nVidije to i kod njih sredeno u samom cipu, zvuk preko HDMI-ja). u svakom slucaju si mogao nekako dobiti digitalni signal zvuka kojeg napucavas u HDMI izlaz na grafickoj, kod tebe to nazalost nije opcija jer ti graficka jednostavno nije predvidena za to.
a ti ces imati samo video signal, i razlika bi morala biti osjetljiva. a zvuk? jako tesko da ces moci odabrati jedan izvor za video, drugi za zvuk...... ako imas opcije dva razlicita ulaza za istovremeni rad - odlicno, vrlo dobra solucija i zalim sto ja nemam LG-ja.
u suprotnome ti je jedina solucija da se vratis na VGA (i imas zvuk i losiju sliku), da spojis kakvo drugo pojacalo sa zvucnicima (linija i slicno), ili da kupis 2000/3000 seriju ATi-ja u AGP obliku (ulaganje od cca 200 kuna do 350 kuna). ili da promjenis cijelu kantu kao ja, slozis ok HTPC sa HDMI-jem kako treba, i uzivas u slici/zvuku.