17.02.2011., 19:04
|
|
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Uskoro namjeravam promijeniti arheološki primjerak iz "Moj komp" i mislim da sam se odlučio za ovu matičnu. Trebalo bi mi par stvari pojasniti, pa ako se nekome da.
- Prva stvar, prije par stranica je netko pitao, ali nije dobio odgovor. Ima li ova ploča mogućnost reguliranja brzine vrtnje na četveropinskim ventovima automatski. Kad bi stavio na sadašnju katanu 2 S-Flex i spojio ga na CPU vent pinove, da li bi se ovisno o temperaturi proca, ventilator vrtio brže ili sporije. Ako ne, koliko dobro se može podesiti omjer vrtnje i buke u BIOSU.
- Dalje, ploča ima DVI-D, HDMI i D-Sub, ja imam dva monitora i pod svaku cijenu ću ih zadržati. Pročitao sam u specifikacijama na AsRockovoj stranici da DVI i HDMI ne mogu raditi istovremeno. Kako je meni grafika relativno nebitna osim setupa više monitora razmišljao sam o slijedećem. Kupim si jeftinu novu Radeonku 5450 i složim Hybrid Crossfire. Uključim Surround View i imam dva monitora na DVI-ju + IGP ako dedicirana odluči vrisnut u nekom trenutku. Ono što me zanima je: vidite li neko pametnije rješenje za moj problem uzevši u obzir potrebe/novac/funkcionalnost/izvedivost, i druga stvar, mogu li na grafičkama DVI i HDMI raditi istovremeno? Ako recimo, jednom, poželim imati i treći monitor i mogu si ga priuštiti, mogu li ga upiknuti u HDMI na grafičkoj a da se sve skupa ne raspadne?
|
|
|