View Single Post
Staro 17.02.2011., 11:52   #2108
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Još nisam izašao na sunce sa Raynoxima. Fotke radim sa stativom a fokusiram ručno. S time da prvo ugasim uvećani live view prikaz kod manualnog fokusiranja kako bi pronašao poziciju sa koje mogu uredno fokusirati predmet. Tek kada sam zadovoljan sa kadrom i kompozicijom upalim uvećanje, fokusiram i slikam. Kada staviš te makro leće, prostor u kojem objektiv može fokusirati je vrlo malo pa čim poželiš promijeniti kadar, moraš micati stativ malo po malo da bi ušao u taj prostor. Makro rail bi dušu dao
da, tak isto i ja radim.

Citiraj:
AF beam ne radi Koliko sam shvatio, ne radi na niti jednom Panasonicu. Šteta jer mi 45-200 sa hoodom taman na pola blokira built in AF beam a taj mi je objektiv zabavan za portrete zbog manjeg F-a na 45mm.
zato bas i pitam da mozda slucajno tebi radi
meni isto ne, a dobro bi mi dosao, jer ako fotkam nesto u vecem prostoru, motiv koji je malo dalji i flash bi ga mogao dosegnuti, AF beam ne doseze tj. nije dovoljno precizan.
cek, ak stavljas hood, znaci da ti sunce pici, a onda ti opet ne treba flash...il sam nesto predvidio
ok, osim za fill light.

Citiraj:
HSS radi kao beba. Budem vidio mogu li izvući neku fotku sa HSS-om ovih dana...
would be great!

Citiraj:
Blic je mrak. Napravljen je vrlo robusno i sa povećim feature setom... Dugo sam razmišljao dali mi je potreban ili ne ali jedan dan sam si složio bouncer od folije za built in flash i malo se igrao. Nakon toga mi je bilo jasno koliku kontrolu imaš nad svjetlom sa pravim blicem i samo je bilo pitanje vremena kada ću ga uzeti...
ajd super, drago mi je da koristis flash. meni flash od sve opreme nazalost i najvise skuplja prasinu, iako kad ti treba je nezamjenjiv.
sad pokusavam smislit neku strobist varijantu, pa cu ga valjda vise koristit.

Citiraj:
Kad sam već tu da i neku fotku stavim. Ova je od prošlog ljeta.
Simetrija
fora, iako malo mutno(?).
reboot je offline   Reply With Quote