View Single Post
Staro 15.02.2011., 23:54   #1315
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sad nemam pojma sta da radim, preko firme nam nude povoljno 3GS bar mislim da je povoljno. 490 kn, maximalno 4 uredaja po zaposleniku! Razgovori unutar VPNa je đaba za 35 kn pretplate.
Ali mobilna komponenta, ono sto mene najvise zanima je u banani. Tmobile nam nudi 1gb za 100kn, svaki naredni mb 0,50 kn ... po mom pljacka. A i sta meni znaci VPN kad sam pusiona prema svima ostalima mrezama.

Pa sam si malo kontao, uzeti uredjaj i novi broj, ne prebacivati trenutni u VPN mrezu.
Taj novi broj šiknuti u klozet, a ovaj trenutni prebaciti na tele2 posto sam na tomatu.

Vidim da tele2 daje 500mb uz ugovor od 24mjeseca 500mb+5gb za 45kn, nakon 12mjeseci za 65kn.
Sad koliko je to pametno uzeti jer za 2 godine ce internet biti za kikiriki
Ali u svakom slucaju tele2 mi je daleko povolnija opcija od Tmobile daju vise za manje u svakoj toj tarifi.

Ali da bi to sve mogao, moram uredjaj valjda otkljucati. Malo sam sad njuskao, prvo JB pa otkljucati. Sve se radi softverski.
Sve mogu sam, iz fotelje, taj JB izgleda nije problem, jedino to otkljucavanje, moram paziti na verzije s time da ako oden na tu zadnju od iPada nema povratka i samim time pusim garu? BAr dok ne izadje naredna verzija. To je to koliko sam nabrzinu u 5 min pohvatao.
Sad koji cu iOS i taj BB dobiti nemam pojma. Jedino sto znam da je iPhone 3GS 8gb black verzija
Za pretpostaviti da imaju iOS i BB kao i oni sto ih Tmobile dila u redovnoj prodaji.

Aj ako netko ima kakav prijedlog ili savjet nek nabaci, pogotovo za to otkljucavanje da dobijem aparat upotrebljiv na drugim mrezama. Mozda Tmobile uopce ne zakljucava aparate
Jebiga od pamtivjeka sam na Nokijama i symbian-u tako da mi je iOS totalna nepoznanica

Gledaj ovako. Ako ti ne odgovara nacin unlockanja 3gs-a,prekrizi ga odmah jer se ne moze drukcije unlockati.
Ako zelis neki drugi telefon u tom rangu,velika je vjerojatnost da su zakljucani. Nekakav HTC i sl. Ako uzmes neki puno skuplji kao sto je HTC Desire HD,onda je velika vjerojatnost da nije zakljucan,ali je skuplji.
Kako god okrenes,bilo koji zakljucani mob kupis,gubis garanciju otkljucavanjem. Tele2 ima dosta telefona koji nisu zakljucani,ali opet je lutrija. Vip ima dosta telefona koji su zakljucani,ali oni nude mogucnost otkljucavanja bez gubljenja garancije za 500kn. (ustvari 400+pdv).

Ako zelis sve to kombinirati,nesto ces morati "zrtvovati".
spawn je offline