Pozdrav svima !
Imam kod sebe trenutno Bosch hammer SDS plus busilicu. Stara je mozda 3 godine, ne znam tocno. Uglavnom se dogodio problem da su baterije iscurile. Imam dvije baterije. Baterije su 24v i 2,6 Ah i nove bosch-ove baterije kostaju oko 1000kn. Cuvsi price okolo da se to moze rijesiti za puno jeftinije, ne tako lijepo ali da puno bolje radi, odlucio sam uzeti to kod sebe doma da vidim sto se moze a sto ne moze napraviti.
Otvorio sam onaj spremnik i unutra nasao 20 industrijskih Ni-MH baterija povezanih serijski. Svaka je 1,2v jel.
Nekako bezbolno bi bilo njih jednostavno zamjeniti sto nije problem. Googlao sam i naisao na shop koji nudi industrijske baterije 1,2v i 3,3 Ah za 45kn komad. Kako ih meni treba 20, ja dobijem cifru od 900kn plus sto cu se zafrkavat to fino slagat i lemit. Jednostavno mi se ne isplati.
Sad trebam od nekog forumasa prijedlog, ako je imao slican problem, kako to efikasno i sto bezbolnije po stanje racuna rijesiti. Da napomene. Ne mora to biti tako malo kao sto su ove trenutno baterije i ne mora to biti u toj finoj plastici. moze to biti odvojeno i da je povezano za kablom izmedju kutije i busilice. Nazalost ne mogu to rjesit tako sto cu se ukopcat u struju jer u jami nemam struje. Takodjer je pozeljno da je to sto jace, moze i 4Ah
ps.meni su rekli da se moze rijesiti za 300kn po bateriji sto mi je i vise nego odlicno.
Mogu savjeti i ovdje i na pm.
Tko rijesi, ima

od mene !