Razumijem tvoje razočaranje, i ja bi popizdio da kupim takvo napajanje pa da zavija ali to je na žalost nešto na što ne možeš utjecati.
Osobno ne razumijem sad ovaj dio o problemima s kvalitetom. Pa googlaj koje god hoćeš napajanje, koju kod želiš ploču, koju god grafu, ma bilo koji uređaj koji sadrži komponente poput zavojnica i naći ćeš barem jedan slučaj gdje komponenta cvili, zavija, pjeva.
To je jednostavno tako, i nešto našto se
uvijek računa. Ne razumijem što sad trebamo svakom ponaosob reći ''čuj ali postoji mogućost da će zujat'' kad se podrazumjeva da svaka ali baš svaka komponenta može zujat.
uostalom
Citiraj:
Autor Wolverine
Isplati se jedino ako misliš složit nešto ovakvo. Posve pasivno hlađeno računalo s pasivno hlađenim procesorom, pasivno hlađenom grafičkom karticom, bez i jednog ventilatora i SSD-om.
To onda ne čuješ, osim ako ti ne počnu zavijat zavojnice 
|
Nisam znao da se ta slobodno mogu reći vrlo raširena ali što je najgore posve nasumična pojava mora posebno naglašavati.
Imao sam od pasivnih napajanja prilike probati Antec Phantom, Silverstone Nightjar 400, Seasonic X400 i Xilence SPS-600. I od nabrojanih dva su bila posve nečujna - Seasonic i na moje osobno čuđenje najjeftiniji od svih - Xilence.
Antec je lagano zavijao dok je na moje čuđenje Silverstone pjevao svaki puta kada bi se zagrija na iznad kakvih 40 °C. To sam skužio kad bi ga ventilatorom ohladio prestao bi, čim bi ga pustio da se ugrije, počeo bi zavijat. A mnogima je on nečujan.
Ne trebam spomenuti da i on košta grde pare (preko 1100 kuna za 400 vatni model)
A najbolji primjer su recimo Corsair VX450/550 koji nekima zuje nekima ne.
Ja sam opet imao iskustvo s CoolerMaster Ultimate 900 koje je zujalo pri svim stadijima opterećenja. Mnogima je to napajanje nečujno, a opet ako googlaš vidjet ćeš da su i drugi imali problema kao i ja. Model je tada koštao cca 1800 kuna.