30.01.2005., 21:58
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
kad sam ja to prvi put isao radit postao sam, i taj topic se razvio u jedan odlican how to , nazalost ne mogu ga nac vise a trebao bi bit sticky ,jer tamo pise ama bas sve o ovome
ukratko : pogi je rekao, a ja ponavljam ne preko usb jer ces si desetkovat kvalitetu i bit ce grozna slika i nece ti bit veca od 640X480 , zato ti treba firewire cabel - kupi ga mozes nac jeftino
ja sam eksperimentirao sa puno programa i nazalost ne mogu rec da je iti jedan ispunio ocekivanja ,odma da kazem da nisam profesionalac, pa sam mozda ja krivo postavio ali sumnjam...
jer sam procitao dosta materijala na netu o tome
koje god kombinacije sam pokusavao sa razlicitim formatima prvo prebacivanja sa kamere pa onda komprimiranja slika je uvijek ispadala jako losija od originala (jedina usporedba mi je npr 20 kopija kopije neke vhs kazete) da sam jednostavno odustao jer miniDV kazetu kupim za 30kn , posto ne sniman svaki dan to mi je ok....
htio sam prebacivat na dvd ali,eto manjak jacine kompjutera,hdd prostora (mislim da 1minuta je otprilike 1.5Gb u DV formatu ,a on je kao najbolji ,ne kompresirani direktno kao i na kameri format),i mog strpljenja... zelim ti srecu ; za zivu glavu nemoj koristit image mixer najcesce koristeni programi su pinnacle studio,ulead i vegas
|
minuta je cirka 1.5 - 2 Mb a ne 1.5 Gb !
TMPGENC je jaaako dobar program....čak stabilniji od Pinnacle-a...a i sučelje je "user friendly"...ima jako brz rendering te podržava sve video kartice na tržištu...ja ga koristim u kombinaciji canopusa ili pinnacle studia ( kartice direktno hardverski enkodiraju signal za daljnju obradu). slika je mrak, a daljnjom obradom postaje još bolja...
video možeš s kamere prebaciti i preko Movie Makera, drži se 720x576 full PAL rezolucije i nebi trebalo biti problema...također bi bilo dobro kad bi imao i neku zvučnu karticu, jer Avance 97, koju najčešće imaju matične, zna zaštekati...ako imaš zvučnu karticu instaliranu (ja koristim Creative Audigy) bilo bi dobro da na matičnoj u BIOS-u isključiš zvučnu Avance 97, jer se one znaju "poklati"...
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 30.01.2005. u 22:08.
|
|
|