View Single Post
Staro 14.02.2011., 17:55   #1978
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Da je tvoje riječi napisao netko drugi , jednostavno bi preskočio ali nije.
Po onom što sam imao prilike pohvatat preko vikenda , Wolverina i tebe se drži da 'znate znanje' kad su u pitanju napajanja. Zbog čega sam pomalo razočaran...

Od takvih osoba očekujem ne samo znanje bazirano na rivjuima več i znanje o iskustvima korisnika te znanje bazirano na iskustvima.

A u ovom slučaju , iako na netu ima iskustava koja govore o spomenutom problemu s X serijom , o Wolverina ni riječi spomena o toj mogučnosti a ti hladno kažeš 'nema brige' ?

Hrabro od tebe ,nema što.

A što ako čovjek potroši novce za to napajanje i u paketu s njim dođe upravo taj problem koji ga sad zabrinjava?

Uz to...s obzirom na to tvoje spominjanje grafe i matične ....ispada da ti znaš bolje od svih tih ljudi, s čim oni ustvari imaju problem.
Znači ovako ... 650W model mi pokreće preko godinu dana razne konfe i apsolutno nikakve naznake cviljenja/pištanja/cvrčanja nema niti u tragovima iz najmanje udaljenosti.

P.S. nalazi se u Antecovom P182SE kućištu, a svi ventovi kućišta su na ~400 RPM (a komponente pasivno hlađene).

Ako želiš detaljnije svrati ovdje

Citiraj:
Exe ,prošlog tjedna sam tražio preporuku za napajanje. S obzirom koliko je toga pozitivnog rečeno za X seriju , kupio sam X-400.

Nakon što sam pokrenio računalo, napajanje bruji ,cvili ,skiči ,cvrči ...samo što ne zavija :-/ A ne radim ništa na računalu!
Nisam šišmiš pa se cvilež, skičanje i cvrčanje izgubi na udaljenosti od cca metar ipo ali ,to isto ne mogu reči za brujanje koje zvuči kao razjebana osovina ventilatora (venta na procesoru nije bilo, grafika je onboard a tu je bio SSD)

Prva pomisao mi je bila da je očito ovaj primjerak u kur*u iako mi nije jasno kako.
Jer kao što kaže 'dh41400' ,te kao što je rečeno par puta ..."X serija je trenutno high tech serija te zbog toga i košta toliko ...kvaliteta djelova i izrade". Pa trebalo bi raditi bez greške!!!

Ovo prastaro jeftinije napajanje koje je došlo s kučištem ( a taj tip napajanja svi pljuju) , radi bez ikakvog problema tog tipa ,dok novo skupo napajanje premijum klase ne.

Nakon što sam malo uposlio gugl, vidim da nisam jednini s tim problemom te da to nije rezervirano samo za x-400 več i više modela te premijum X serije....čisti apsurd!

Javim situaciju s drugim primjerkom.
Nemoj me krivo shvatiti, ali preko 90% ljudi koji prijavljuju buku unutar računala i odgovorno tvrde da dolazi iz određenog izvora ... na kraju skuži da su pogriješili izvor

S druge strane neki se zvukovi ne čuju uz aktivno hlađene komponente, a onda kada makneš glavni izvor buke otkrije se njih još nekoliko koji su čučali u pozadini.

Savjet, izvadi napajanje iz kućišta (ali ga nemoj odspajati) i onda uključi komp te prisloni uho na napajanje ... tako je najlakše 100% utvrditi izvor.