Citiraj:
Autor borny
Nisam znao da su diskovi tiši u eksternim kućištima.
Možda su preskočili predavanje o diskovima 
|
Vjeruj mi, disk je puno tisi u eksternom kucistu.
Kuciste računala je na stolu i disk se stalno čuo (kuciste je dosta teško, a lim debel), nisu se cule vibracije nego je 3.5" utor odmah kod 5.25" utora i sve se culo. Kad je disk u eksternom kucistu koje je na samom kučistu računala, disk je puno tiši, a topliji je par stupnjeva što me ne dira.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Znaju više od pola hrvatskog IT-a? Zato jer su na FER-u? Daj ne budi smiješan. Kad izađu s faksa počinju učiti od nule.
Onda idi na dva manja greena od 1 TB (jedan za obrađeni, drugi za neobrađeni materijal), bit će bitno brži od blacka od 2 TB. Najgora stvar za disk je kopiranje s particije na particiju.
|
Ja samo citiram što su mi rekli. Imam još par kolega koje rade u HPu pa mogu i njih priupitati za savjet ako je potrebno.
Možda si u pravu što se 2 greena tice, no, nemam mjesta. A i rađe bi u tom slucaju ciljao na 2×2TB, pa nek se nađe...
Najgora stvar za disk je kopiranje s particije na particiju? Da li mu je to samo dodatan posao koji će, uz vidljivo manju brzinu nego da kopira na drugi disk, normalno obaviti ili se pritom disk "malo po malo" ubija?
Citiraj:
Autor domis
sad, dal budes ti uzel ultra mega f***** brzi black ili jadan i spori green, to odluci sam sa sobom 
i da, u vezi diskova na ovom forumu slusaj Iggy-a i dh41400 
|
Hvala na savjetu.
Kažeš jadan i spori green?
Nebih rekao da je 2TB disk jadan, cachea ima 64mb, a i nije pretjerano spor koliko vidim.