View Single Post
Staro 14.02.2011., 04:59   #210
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Imam WD Green 1TB duže vrijeme, koristim ga kao storage disk i nikad problema. Ne patim radi tih par sekundi dužeg kopiranja filma, stoga mi je savršen jer je tih.
Btw, nsi li gore rekao kako će Black biti u ext. kućištu? Onda ne vidim smisla u držanju igrica na njemu...

Uzmi veći SSD, WD Green i prestani nas vući za nos.
Posto su mi kolege to rekli, a tvrde da znaju više od pola hrvatske u vezi informatičke tehnologije, vjerovao sam im i odlucio vas priupitati za savjet.
Ne, rekao sam kako bi taj disk koji uzmem bio nekad i u ext. kucistu.
Zasto ne igrice na ext disk? Kabel je dikektno spojen s maticne u disk, samo je disk u vanjskom kucistu. Na taj nacin mi je sam disk puno tiši, što mi je bitno za HTPC.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
5400 diskovi se koriste i u enterprise vodama, sa jasnim razlogom. Ako želiš, recimo, taj disk koristiti za sekvencijalnu obradu podataka, idi s njim. Ako kopiraš s particije na particiju na istom disku, nemoj.

A backup?
Disk mislim koristiti za cesto prebacivanje sa particije na particiju na samom disku (hint: obradeni i neobradeni video materijal). Da li će green taj posao obavljati u nekom pristojnom vremenu (radi se o kopiranju 20-25gb videa, na blacku pise u Windowsima da je kopiranje cca. 30MB/s).

Za backup imam druge diskove koji mi stoje u ormaru u antistatickoj vrecici.
I za neobradeni video materijal: stotine kazeta sortiranih isto tako u istom ormaru ;D

Edit by mod: Bez prostota, molim. Barem ih zakamuflirati zvjezdicama. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 15.02.2011. u 14:11.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote