View Single Post
Staro 13.02.2011., 15:45   #705
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Dva pitanja ...amaterska

1. Kako u izborniku "videos" maknuti mape koju sam stavio da sadrži filmove?
Sta cec ti izbornik Videos, njega ugasiš, a aktiviras Movies i TV show

Citiraj:
2. Kako birati filmove po mapama u izborniku 'Movies'.
Ugasi library prikaz preko Left edge context menija meni na lijevoj ivici ekrana

Citiraj:
Navikao sam na korištenje / raspored filmova po mapama i... iako sam oduševljen izgledom kad uđem u 'Movies' , s malo više mapa (bolje rečeno s nekoliko diskova) , to je nočna mora u pronalasku što želim gledat.
Da se to rijesiti puno elegantnije, ucinak je isti i bolji, a i dalje zadrzavas library prikaz.
Moze se tu nabaciti par malih tipova, mada si vjerovatno i sam nasao neke od njih!
Mozes i dalje uzivati u izgledu izbornika i dr. ljepotama koje pruzaju Librarys, a znacajno ces ubrzati pretragu
Ne znam sta koristis daljinski ili tipkovnicu?
Ako koristis tipovnicu, filmove slazes po abecedi, stiskom na odredjenu tipku/slovo XBMC skace na prvi film pod tim slovom.
Ako koristis daljinac postoji SMStap pa se numeriki dio ponasa kao tipkovnica mobitela. Po njoj tada mozes brzinski tapirati pocetno slovo filma, a xbmc automatski skace na prvi koji je pod tim slovom. Prolistaj malo unazad, postavljao sam ga vec.
Ali najzgodnija solucija po mome je da, kao sto sam gore rekao, ugasi video prikaz i aktiviraj film i tv show izbornike. Zatim si dodas podizbornike u glavni izbornik za prikaz po mapama. Takodjer u podizbornik si mozes dodati recently added pa ce ti XBMC ulaskom u taj menu posloziti sav materijal kronoloski.
Ti podizbornici su jako zgođušni, lako im se pristupa (klikom udesno) a moguce ih je podesiti da sluze svrsi, olaksaju pretragu i ubrzaju rad.
Malo sam sad natrpao svega navrat/nanos, nisam kod kucee da ti poslikam kako se pretrage mogu namjestiti vrlo ucinkovito.
S njima ces dobiti upravo ono sto ti trazis, ali neces biti primoran da ISKLJUCIS LIBRARY prikaz.
Preko glavnog menija i podizbornika "datoteke" ulazis direktno u mape filmova (za to si trazio objasnjenje)
Preko glavnog menija i izbornika "recently added" ulazis u kronoloski prikaz kad zelis odmah pregledati ono sto si nedavno dodao. I dalje su ti aktivne Librarys pa imas sadrzaj, slike i dr.

Nabacim slike kasnije ...

EDIT:
U postavkama skina aktiviras podmeni/datoteke. Kade iz glavnog menija udjes u taj meni datoteke, u njemu dodaj source-a koliko ti srce zeli.(slika1)
... ja sam tu postavio datotecni prikaz za filmove i serije sa 2 diska te meni par bitnih foldera.(slika2) U podizbornike si mozes dodati i stream sadrzaje,
a mozes sloziti da sam folder bude podmeni, kao kod mene crtani film, dokumentarni film i domaći film
Recently added menijem pozivas Library prikaz poredan kornoloskim redom sto je korisno kod pregleda nedavno dodanog sadrzaja (slika3)

Info i sadrzaji u datotecnom prikazu su sturi. (slika1) Na glavnom ekranu neces imati nista osim imena fajla, ali pozivanjem Info menija dobije se kompletan sadrzaj i ostale informacije (slika2)

Sve se ovo odnosi i za meni TV serije i glazba. S time da u meniju tv serija ne mozes kreirati podmeni datoteke. Sto je i razumljivo jer nema nikakve svrhe.(slika1)
Kod glazbe takodjer mozes napraviti da ti sam folder bude meni unutar podmenija. Kod mene Koncerti i Spotovi (slika2)

To bi bilo to. Znaci kad zelis listati movie librarys udjes direktno u meni filmova. Ako zelis onaj prikaz datoteka za koji si napravio upit, otvoris si jednostavno podmeni klikom u desno i udjes u podizbornik datoteke, a ako zelis gledati nesto sto si nedavno dodao, da ga ne trazis u hrpetini filmova ili serija jednostavno odes preko podizbornika recently added na kronoloski prikaz p od tamo ga pokrenes. Logicno da ce biti medju prvima na listi.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 13.02.2011. u 18:13.
Ziiky je offline   Reply With Quote