View Single Post
Staro 11.02.2011., 15:35   #17
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Hm, da. To je vrlo subjektivna prica. Cak i kad se postuje ideal kraljeznice i jos vaznije, vratnog dijela. No sva polazista idealnog jastuka se ne nalaze na istim (tvrdi, meksi, struktura...) madracima, kao ni istim krevetima. Tako da nije jednostavno dati jednu preporuku za svaku osobu, bez da imas sve parametre lezaja.

Na nekim polu futon japanerima, dovoljno je staviti jedan rucnik i vec dobiti idealan polozaj vrata. Na drugima, mozes slagati piramide, i opet, ne mozes dobiti ugodnu kombinaciju koja ujutro ne cini iritaciju vrata. Tako da ne postoji univerzalan jastuk za sve osobe - bez da imas uvid u kompletan lezaj.

Stvarno sam prosao sva moguce anatomske jastuke. Cak i putno neke nosio zbog krace navike. No, u mom slucaju, nikad mi nisu dostigli ideal izbora. Ponovo stvar ukusa. Meni se svidja daska polozaj s minimalno uzdignuca za vrat. Anatomski jastuci, ili top modeli takvih jastuka, su mi previse utopljenicki jastuci. Ne volim updanje glave ni njihove nacine "memoriranja" otiska. Bilo da su dublji (odvratno) ili plici, ne volim kad mi glava previse upada u jastuk. Nekima je to super, meni je to uzasno. Na takvim jastucima se uvijek probudim sa rukom ispod glave kao neki suport preferitentnog polozaja. U pocetku su me neki plici jako dojmili, ali cim se s rukom probudim ispod glave, odma znam koliko je sati, i kako nema vise valjde jastuka.

Ideal sam pronasao u plitkim hotelskim jastucima. A najbolji primjer su "bosanski jastuci" ili palacinke kako ih od milja zovem. Znaci imaju duzinu ovakvog jastuka, ali zamislite da malo odrezemo tu sliku i dobijemo : oVu palcinku.

To je identicni izgled mog omiljenog bosanskog jastuka.

Umjesto pjena, spuzvi, perja... svake sezone s mora donesem i stavim svjezu lavandu i ruzmarin kao punjenje. Tocno nafilam prema idealnoj visini i to je moj superjastuk

Vrat odmoran, vrlo malo mijenjanje polozaja od onog prije spavanja i vise mjesecni zdravi, ali ujedno prekrasan miris. Posebno ekipa s mora, vi to mozete obnavljati kao od sale. Ali pamucna stuktura je jako robusna i dobiva fini robusni profil kad se napuni. Eto, anatomsko spavanje ne mora biti skupo.

Syss cujem ima strasan lezaj?
Visage je offline   Reply With Quote