View Single Post
Staro 10.02.2011., 01:11   #23
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
a da se uzme u obzir neki cost-effective pentium 3? utorrent se vrti i na p2, ali stavimo reć da mu treba neki p3 (ja sam godinama za to koristio fujitsu siemens kantu, p3@667mhz, 256rama, win xp). u ova vremena kad je sve gladno procesora, upgradeao sam na 1266 i 640mb rama. nema šta ne vrti ta kanta. a realnogledano, takva kanta se može nabavit za 200njak kn ili manje.
hlađenje diskova? daleko od toga da bi bilo poželjno, međutim ja nisam nikad. a dok sam imao slim kučište, morao sam 2 diska zaljepit skupa sa izolir trakom jer drugačije nije bilo mjesta unutra. da ne kažem da nije ništa puhalo po njima, a tako su radili dobar niz godina, uptime im je sigurnih 4 godine 24/7, eventualno par dana predaha kad bi išli na neki izlet ili kad bi nešto krepalo u mašini. i evo i sada se ta ista 2 diska (od čega je sistemac iz 2003. i dobro se naradio i kao sistemac u mojoj ondašnjoj konfi, i kao sistemac u torrent mašinama, a drugi disk disk je iz 2006.).
neznam, moj je stav da ću rađe popit sa ekipom 200 kn nego ih ulupat u ovakvu glupost. koliko ćete osjetit razliku dali je u konfi core i7, athlon 1800, ili p3? cilj mašine je da skida torrente. to se zaista vrti na 200mhz bez beda. ako router može bit torrent client, može i neka p3 kanta.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote