View Single Post
Staro 10.02.2011., 00:20   #22
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
cek, ako govorimo cisto o torent masini, jel vazno da li trosi 27 ili 45W? ono sto bi ja gledao:
bilo koju AM2/775 maticnu, po mogucnosti mATX da zauzima sto manje prostora (malo kuciste, jel). obavezno sa integriranom grafikom, ima ih poprilicno......;
bilo koji adekvatni AM2/775 procesor, single/dual core - svejedno, tako ce svejedno raditi u leru;
hladnjak - zesci, nesto vece sa vecim ventilatorom. obavezno cool&quiet upaljen u biosu, iliti eist u intela;
2GB rama, cisto jer je ram jeftin;
hardovi nesto sto je tor napisao, jako ok kombinacija;
napajanje nesto sto je rendula napisao, uglavnom napajanje koje ima regulaciju ventilatora zavisno o opterecenju/temperaturi. ovaj - kojoj temperaturi, kad cijena kanta ce trositi ~75W, i to ako;
i za kraj - diskovlje bi hladio jednim 120mm ventilatorom na 5 ili 7V (ovisi da li bi se pokretali na 5V), isto tako bi isao jedan iza na 5 ili 7V. i jos bi uzeo spuzvu debljine ~1cm, i zaljepio ju na bocne stranice + straznju sto ne treba + prednju/gornju/donju. uglavnom samo bi ostalo prazno bez spuzve ispuh iz napajanja, naprijed da ima gdje povuci ovaj 120mm i straga da moze gurat 120mm van.

e sad, jedini problem je sto to nije 500 kuna, ali za 350 kuna bi se dalo naci neka 6100 am2 ploca sa sempronom i 2gb rama, jos napajanje nekih 300 recimo, i za pocetak ostaviti ovaj hard koji imas. isla bi spuzva odmah na kuciste, hladnjak se da naci za od ~100 kuna do 200 (cak i freezer sa novim ventilatorom se ne cuje, i dobro hladi pogotovo semprona koji se ne grije, njega ima za 100 kn), i tako.

uglavnom, da se iskombinirati. osobno nebi isao na atoma jer je to najcesce kupovina strikno novog hardvera, rijetko tko prodaje atoma. plus ne vidim nikakve prednosti osim velicine, prednost male potrosnje mi je osobno zanemariva, hoce pojesti 100 ili 115 kuna godiste struje....... da je neka osjetna razlika onda svakako bi i to uzeo u obzir.

Burko je offline   Reply With Quote