meni je do nedavno glavna torrent mašinica bila via ploča sa integriranim 800mhz procesorom. ventilator napajanja sam za test isključio, to je ujedno bio jedini vent u mašini. temperature su bile u granicama normale, lagano toplo na dodir. sa 60mm ventom napajanje je bilo hladno, i to nakon višemjesečnog rada. najtoplija stvar su bili diskovi, iako i oni u granicama normale. uptime je bio fantastičan, od 365 dana u godini, uptime je kontinuirano bio oko 360. najduži uptime bez restarta oko 170 dana.
buka - ako zanemarimo taj vent, najveću buku je radila ploča, tipa škripanje, nakon toga storage disk (wd caviar 250gb), dok sistemca nisam niti čuo (prastari ide wd od 80gb).
s time da sama vrtnja se jedva čuje, problem je seek, jer diskovi roštaju za krepat. kod mene je uvijek par torrenta na listi, i emule upaljen na kojeg ide cca 10 KB/s. sa samo te 2 stvari, disk stalno neki qrac radi i čuje ga se. izbušio rupicu u zidu za lan kabel, prebacio kantu u špajzu, i zaboravio na nju. još ako zatvoriš vrata
tihu mašinu možeš dobit samo tako da ju zakopaš u ormar. jedno vrijeme nisam gasio laptop, i po noći ga nisam mogao smislit. završio je u ladici u ormaru i više ga nisam čuo.
storage diskovi su mi isto u ormaru (ali ne u ladici, već samo u ormaru) i po noći ih isto čujem, jedini disk koji je bešuman je wd elements, osim kod spin-uppa ja ga ne čujem. zatvorim vrata od ormara i ne postoji više. ovi ostali caviari blue se čuju i sa zatvorenim vratima.
eto, ako ti je pomoglo.