Došao sam na ideju da bi kupio ili složio sistem koji bi koristio kao STORAGE samo za torrente, dakle primarno DOWNLOAD a sekundarno UPLOAD za održavanje RATIO-a. (mada i UPLOAD nije toliko bitan)
E sad ono zbog čega ja trebam vašu pomoć je to da taj sistem moram biti nečujan pošto bi radio 0/24 a imam malu sobu u kojoj mi je računalo pa se praktički i najmanji zvuk čuje jako dobro.
Dakle taj sistem bi služio za skidanje torrenta i bilo bi dobro kada bi se na brzi način moglo sa tog sistema odmah i prenijeti podatke na glavno računalo.
Koliko sam čitao ovdje na forumu postoje ti neki NAS sustavi, neki preporučuju napraviti posebno jeftino računalo (no tu je upitno koliko mi se to isplati ako pucam na ATOM konfiguraciju i upitna je buka?? )
Dakle da rezimiram. Imam glavno NINJA računalo. Htio bi i neki drugi sistem, koja mora praktički biti nečujan za skidanje torrenta 0/24. Bilo bi super kada bi mogao brzo prenostiti podatke sa tog sistema na glavno računalo i obratno. Naravno da taj sistem ne košta ko samo zlato ipak trebam pc sa torrent podrškom

i bilo bi super kada bi se upgrejt mogao isto lako obaviti (npr ako mi pukne da danas sutra ubacim još jedan 2TB disk).
Na t-comu sam, FLAT naravno i koristim Siemens SX763.
Ideje??