View Single Post
Staro 07.02.2011., 21:26   #1421
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ne, nisam se uplašio. Moja hawkica vrti sve živo i ne pada mi na pamet mijenjati je iduću godinu ili dvije. Ono gore sam napisao samo zato da se netko ne zaleti, kao novo, brže, bolje, ljepše... a na kraju ispadne isti vrag - drugi tetrapak..
Zato i pišem, treba voditi računa da li i gdje korisnik uopće vidi nekakvo ubrzanje. Svojedobno sam prešao sa Q6600 koji je radio na 3.0 GHz na i5 750 i mogu reči da nisam dobio nekakvo vidljivo ubrzanje - opet napominjem - testove tjera brže ali ja ne koristim računalo zbog testova nego u realnim aplikacijama i dvije igre, TF2 i BFBC2. To je samo prijateljski savjet ljudima da ne spiskaju brdo para a onda budu nezadovoljni.
To je bez dileme istina i zapravo ono što svi znamo no očigledno puno od nas je podložno kojekakvim testovim i benchmarcima koji uopće nisu opipljivi razlozi za bacanje novaca na hardveraj. Kad smo već na temi 460, meni je iskreno i bacanje novaca za 300-400 kn skuplju 1gb verziju u odnosu na 768mb. Ok, brža je, kolko - 3,4,5 fps-ova no tko od nas zaista to vidi bez upaljenog frapsa .

Mislim da se u ovom trenutku s obzirom na cijene više isplati uzeti GTX 560 naspram 460 1gb. Razlika - cca 200 kn. Naravno, to govorim za modele sa nereferentnim hladjenjem, tipa Gigabyte ili Msi.
blackened je offline   Reply With Quote