View Single Post
Staro 07.02.2011., 18:26   #1418
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Nadam se da nitko od trenutno zadovoljnih korisnika GTX 460 kartica neće sumanuto prodavati svoju grafičku radi pojave GTX 560. Naravno da je nova grafička brža, jedino je pitanje da li ćete uopće imati vidljivo ubrzanje na svojoj mašini. Ne mislim ono ubrzanje koje benchmark izvrti i pokaže da imate 5 trilijuna bodova više nego sa starom karticom nego da li ćete uopće imati veći FPS koji možete vidjeti, računajte da LCD monitor radi na 60 Hz (60 slika u sekundi) i ne možete vidjeti više od 60 FPS, ionako sve iznad toga postoji samo u memoriji grafičke kartice. Jasno mi je ako se dobije ubrzanje sa 30 FPS na 60 FPS, tu se ubrzanje može vidjeti, ali u tom slučaju vam je CPU usko grlo, neće vam pomoći nova grafička kartica...
Ajde, što si se uplašio da će ti grafička postat bezvrijedna radi 2-3 768 MB verzije na tržnici, neće, ne boj se. Ti većinom prelaze na nešto jače, tipa GTX 570. Danas su sve to suptilne razlike od 5-10 fps (ali to pak znači i 20-30%), a za ovo što si rekao (30 -> 60) treba čekati godinu-dvije (pogledaj npr. crysis). Jbg, nisi valjda očekivao da će hawkica držati cijenu vječno?
generic je offline   Reply With Quote