Citiraj:
Autor Wolverine
U principu je. Zato što za manje para dobivaš snažnije napajanje a da pri tom nećeš čut niti jedno od ta dva.
Ako ćeš imat i jedan HDD u stroju čut ćeš prije taj disk nego navedeno napajanje.
|
Došao sam tražeči savjet za dobro i tiho napajanje te su mi savjetovana 2 modela dovoljna za moje potrebe (380 te 430w za 200postotnu sigurnost) ...i treči 'pasivni' model ako baš želim najtiše.
To pasivno
nisam htio jer sam mislio da su ti modeli manje kvalitetni.
Nakon što mi je objašnjeno da je to jedno od boljih napajanja opčenito (a jebiga kvaliteta košta pa nek izvolim platit) moja odluka za kupnju tog napajanja nema smisla / to je čisto bacanje novaca.
Jer za čitavih 40 kn manje dobijem model s ventilatorom snažniji za 150w?
Huh?
Prvo ,za što bi mi točno trebalo tih 150w više kad sudeči po prvotnom savjetu neču iskoristiti ni 400w ?
...ili su savjeti krivi pa mi treba više od 400w?
Srečom postoji i nešto jači x-460 pa bi možda bilo bolje da to kupim ako mi je malo 400w? ... ima gdje rivju?
Drugo ,shvačam tvoju logiku iza toga da trošak za pasivno nema smisla ako se bilo što čuje (mada između crnog i bijelog postoji puno nijansa sive

) ,ali mi nema puno logike kupovina drugog novog napajanja ako (kad) dođem do toga da se ostatak ne čuje.
btw, prošvrljao sam malo po svim linkovima i koliko sam shvatio...
X-400 i X-650 su u u biti vrlo slična / skoro ista stvar...
Kažem 'skoro' jer po onom što sam pročitao x-400 je nešto efikasniji od x-650 dok x-650 ima nešto stabilnije voltaže od x-400 , te mu do 20% opterečenja ne radi vent. A s obzirom da su vrlo slični iz x-400 se može iscjedit i više od 400w uz malo protoka zraka u kučištu....