Mi ovdje ne govorimo o savrsenom monitoru. Jednostavno je bilo pitanje što kupti izmedu HP Philipsa i Della, dakle IPS 24 incha. Moja preporuka je Dell. Ja osobno nemam problema sa Green/Pink tintom. Citajuci forume Della Philipsa i HP nailaziš samo na probleme, ljudi se žale, postavljaju pitanja, traže odgovore. Citajuci sve to ti se upitaš pa zasto bih uopce davao 4k kuna kada kupim za 1500kn neki TN monitor i mir. No stvari ipak nisu takve. Naravno postoje problemi. Svaki panel je drugaciji. Neki ima mrtve piksele neki ne ili Green/Pink tint, ali uglavnom to je sada sa A02 verzinom dotjerano ako govorim o Dellu. Pricao sam sa jednim kojeg sam upoznao na Dellovom forumu, iz Hrvatske lik. Kupio je Della i ima je mrtvi piksel. Naravno imao je pravo da ga zamjeni. Ali prije zamjene je napravio kalibraciju i bilo je oduševljen kvalitetom prikaza boja da nije želio mjenjati panel da nebi dobio možda "lošiji" panel. Njemu je jednostavno važno da plava i zelena koju vidi na monitoru budu u konacnici tako plava i zelena u printu. Jednostavno ga nije smetao mrtvi piksel. Niti je želio riskirati sa novim panelom. Ocu reci svaki panel je drugaciji, male su to razlike ali ih ima.