View Single Post
Staro 05.02.2011., 17:08   #1908
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Pa nebi reko, pošto taj LC Power ima dva 12v raila i daje na njima po 17 i 18A, a moj Enermax ima isto dva raila ali na svakom daje 20A, a u isto vrijeme daje na njima 30A, znači 360W.

Ajde da pitam onda konkretno zašto gledam novo napajanje. Znači imam tu trenutnu konfiguraciju s kojom imam nekih nejasnoća. Naime, ta ploča, Abit IP35, ima double-boot funkciju, koja služi da kod pretjeranog overclocka vrati postavke na zadnje koje su radile i prema tome eliminira potrebu za korištenjem Clear CMOS jumpera svaki put kad pretjeram s frekvencijama. Međutim, meni ta funkcija ne radi, tj. dešava se to da se svaki put kad dignem neke postavke, napravi se taj dupli boot. I sad ako je sve ok, nakon drugog boota se normalno digne sustav, a ako ne, nakon drugog boota mi uopće nedaje sliku. Znači nije da ikakve frekvencije vrati na zadnje zadane, nego jednostavno komp radi, sve se vrti, ali slike nema. Čak mi se desilo da kad sam tražio max FSB, došo sam do nekih 460-470 MHz pri stock voltažama (naravno djelitelji memorije i procesora su na najmanje bili namješteni), i mislim da mi na 480 više nije htjelo bootat (tj. nebi davalo sliku kak sam i opiso), i onda sam ponovo stavit onih 450-470, koji su maloprije radili, i opet nije htjelo dat sliku. Znači skroz čudne stvari.

Na ploči je najnoviji BIOS, sve postavke su kak bi trebale bit, tako da mi jedino kaj mi možda pada na pamet da je to možda previše za napajanje pa da ga tu neš zajebava. Jel to moguće?

Zadnje izmijenjeno od: marke. 05.02.2011. u 17:14.
marke je offline   Reply With Quote