04.02.2011., 23:02
|
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Autor DiRT
@Pupo...
Što se tiče te kalibracije kod X20, tv se otprilike uhodava u rad 200-300 h pa se stave takve postavke. Mislim da su kod svih modela podjednake postavke kalibracije. Ovi ostali modovi mogu biti tako, a i nemoraju. Važnije ti je da nakon 200-300 h tv držiš u true cinema modu, kontrast možeš držat na 60, ali možda nema ni potrebe na max. jer je i na 50 isto vrlo dobro (tako ja imam na svom S20). Colour mi je na 30, svejedno je kako staviš, ali otprilike tako nekako nek bude od 25-30. Sharpness je 8 (kod mene 5) jer X20 ima malo bolji prikaz SD signala nego moj S20. Inače, piše da se oštrina stavi na max. jedino ako gledaš HD sadržaj. Ma, namjestiš si približno po recenziji i to je to. Nema previše priče oko tog. Nakon duljeg vremena se vidi velika razlika u boji i svjetlini normal i true cinema (kalibrirane) slike.
|
Jesam podesio takve vrijednosti za razradu, u biti još se razrađuje. Tamo je malo nespretno napisano to u vezi kalibracije, pa sam mislio da možda postoji neki menu il nešto di se da podesit boje/ovo ono u detalje. Pošto je tamo u recenziji dosta pažnje posvećeno tome, a na kraju ispada da se u biti radi o podešavanju par vrijednosti tipa brightness, sharpness, colour.
Zahvaljujem na odgovoru 
|