Citiraj:
Autor windfucker
Zato što brkaš pojmove, a preopširno je da te "od nule" netko podučava o tim stvarima.(nhf)
Uglavnom, dobro ti je čovjek rekao, traži grafu sa min 128-bitnom sabirnicom i DDR3 pa naviše memorijom u iznosu od 512MB min.
Za cca 300kn možeš dobiti rabljenu 4670 koja malo troši, malo se grije i lako se sredi da ne stvara preveliku buku uz minimum ulaganja, a biti će ti i više nego dobar upgrade s obzirom na tvoju sadašnju grafu.
Btw., jedna od važnijih stvari je i napajanje koje koristiš; "Fortron" pod "Moj komp" ne govori ama baš ništa...
O.K.?
EDIT:
Mala opaska- ako je COD4 tema "priče", ni OS ti baš nije najsretniji odabir za tu konfu; nekakav "olakšani" XP bi puno bolje "legao"
|
zašto misliš da bi me od nule podučavao?? radi se o tome da razumijem svu vrstu hardwara, samo sam dosta zaostao za modernom tehnologijom jer nisam kupovao još od četrstpete

...
uglavnom, hvala na konstruktivnom komentaru, shvacam kaj pricas i slažem se sa tobom... cod4 nije tema priče ali je dobra polazišna točka za razgovor (glupo mi je ali cu svejedno reci da mi treba za adobe ae, ali sto je grafulja u tom rangu za takve stvari.. shvacas, ajd sad sam i to rekao, imaj na umu da kupujem za jedno vrijeme novu "jaču" konfu)..
nisam napisao koje napajanje jer sam zaboravio pogledati model - kad sam ispunjavao sjetio sam se samo čije je.
Citiraj:
Autor Nybelung
Ja bi bio jako loš profesor jer ne znam ništa lijepo objasnit.Pokušat ću bit jednostavan.
U teoriji, 128-bitni memory interface bi trebao za isto vrijeme obradit duplo više podataka od 64-bitnog.
Kod skupljih kartica imaš razne kombinacije Memory Type/Size/Interface-a i tu je već zavrzlama. Ali kod ovih jeftikanera, 64-bitna DDR2 kartica ima znatno lošije performanse od 128-bitne.
*isprike na engleskim pojmovima
Pa imaš kod Linksa i Gainward 9500GT, pasivna je i desetak kuna skuplja. Samo su na web-u dali šture informacije o njoj, ali ako je i ona 128-bitna uzmi ju. 
|
hvala na savjetu, pogledat cu i razmislit o tom modelu kojeg spominjes..