Citiraj:
Autor Grofaz
Dobio sam novi disk - garancija stara. Pitao sam jel nova ili stara garancija, rekli nastavlja se stara, "tako to ide, tako im samsung daje" ili takva neka nebuloza. Znam da ide nova garancija na novi proizvod. Nisam se bunio - nije mi se dalo, uzeo sam novi hard sa starom garancijom.
Poanta - stoka. 
|
Garancija ti svejedno vrijedi. Ako krepa pošalješ im taj hd sa starim računom i/ili primkom. Kad odbiju lijepo u inspektorat. Tako mi frend u starog vemulja dobio novu pržu - jer je naknadno saznao da ide nova garancija na što su mu ovi u vemulju rekli da neide i da mu je istekla....
No svejedno ispuni:
Prijavu
i napiši da te zakidaju za novu garanciju temeljen ZOO članak 425. stavak 2. Ja bi osobno prvo dopis poslao ADM-u. Je da košta 10 kuna, ali tako odmah riješi stvar.
Zakon o Obveznim Odnosima ( I da, zakon je jaci od "uvjeta kupnje" napisanim na nekakvim web stranicama)
Citiraj:
Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
|
Ljudi, nemojte tako lako odustajati od svojih prava.. ako im date da je nova garancija/novi proizvod oni će tražiti druge načine da vas opljačkaju...
Baš su se razbahatili ovi u ADM-u i krše propise gdje stignu....
Prvo poštarina na reklamaciju, sada zakidanje na novoj garanciji...