View Single Post
Staro 03.02.2011., 07:13   #168
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor piydek Pregled postova
Ustvari, još niti sam ne znam što želim i raspitujem se među znalcima koji su pratili razvitak stvari zadnjih godina jer primarno nemam pojma kolika je doista praktična razlika u brzini između moje generacije Athlona te high-end s775 core2 procesora, a onda kolik je napredak ove nove "i" serije u odnosu na bolje s775 procesore.
između tvoje platforme (s939, AMD X2) i high-end s775 (npr. P45, Q9550) je ogromna razlika u performansama. Ja sam konkretno prešao sa nForce4 ploče i Opterona 165 na P35 ploču i E6750. Razlika je bila očigledna i primjetna u svakom području, što gaminga, što svega ostaloga što iziskuje "znojenje" kompjutera.

Citiraj:
Nikada ne radim upgradeove ako skok nije doista velik. Ono što mi stvara dodatne dvojbe oko upgradea jest to što znam da zbog dominacije konzola na tržištu igara PC igre jednostavno neće smjeti iskorištavati noviji PC hardware jer igrači u businessu koji stoje iza mašinerije oko konzola to ne smiju dopustiti. Pravi napredak će se desiti tek izlaskon nove generacije konzola. Kada će to biti i isplati li se upgradeati prije toga - ne znam.
pa sad, o ovom donjem možemo debatirati do nove godine, što se tržišta igara i hardvera za njih tiče. Ti da sada uloviš npr. i5 760 sa nekom P55 pločom i 4GB DDR3 RAM-a, dobio bi užasno veliki pomak i porast performansi. u tom slučaju nebi trebao ni gledati high-end socket 775 jer se on nalazi, a recimo u grubo negdje na pola puta između tvoje platforme i ove i5 što sam naveo (ok, malo bliže s1156), a novčano je puno bliže i5. dakle, po meni, da prelaziš na s775 je totalno neisplativo.

Citiraj:
S druge strane, komp mi doista štuca sa ponekim novim naslovom i zbog toga bih htio napraviti što jeftiniji a što efikasniji upgrade.

Prije svega, ne mogu reći ništa konkretnije dok ne saznam kolike su stvarno razlike između hardvera koji navodim gore.
U biti, imaš 3 solucije:
1. uzeti socket 1156 (mislim da ti s1366 ne treba) i neki quad i5 + DDR3
2. čekati da Intel ispravi svoj P67 fail pa onda preći na sandy bridge, također neki i5 quad
3. ostati na AMD-u, uzeti npr 10xxT X6 i neku AM3 ploču
samo ne uzimati s775 jer je on udario u plafon.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ne nego na post star 1mj i 22 dana kad već picazliraš... Uostalom jel javio da je kupio ploču, imaš ti možda kakav info da čovjek ne treba više savjet ? Pa nije 2 godine prošlo....
nemam komentara.
Brko je offline