View Single Post
Staro 02.02.2011., 14:54   #498
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pa vanjsko desno svjetlo i mora biti nešto više namješteno zbog bolje vidljivosti desne strane ceste odnosno bolje rečeno onoga što je izvan ceste.
hm, sljedeci put kad budem na tehnickom bas cu pitati, ali nekako mislim da ce odgovor biti negativan. isto tako mislim da su ljudi to sami poceli raditi jer se na starijim autima snop riktao bez frke, na novijima nesto teze, ali najvise mislim da je zbog toga. btw, kad si primjetio neko novo vozilo koje ima lagano dignuto desno svjetlo? ja sam izvezao auto iz autokuce, i dan danas su svjetla u ravnini i nikad mi nije niti jedan majstor rekao/pitao zasto nemam dignuto desno svjetlo.
iako me nebi iznenadilo da je i takva odredba donesena, kad vidim da su maglenke pozeljne po "obicnom" danu........

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Obrati pažnju na ovo silno "ili" u 1. stavku.
da mi je samo popiti kavu sa tim ogromnim prometnim strucnjacima, da im pruzim ruku i cestitam im koliki su kreteni. jedini zakon od svih tih novopecenih prometnih zakona za upaljena svjetla skresu za pola iako je dokazano i svi tvrde da je bolja uocljivost vozila (cista logika, mora biti bolja uocljivost), ali ono, sa maglenkama (koja se u opremi zovu - prednja svjetla za maglu, ne prednja svjetla za slabu vidljivost) je zdravo logicno da mogu biti upaljena. ja stvarno sumnjam da je 50% od tih ljudi na raznovrsnijim cestama, iliti sjede negdje i na temelju toga donose zakone. svejedno, glup zakon koji bi bio ok da maglenke nemaju usmjereni snop svjetlosti, i da u jedino idealnim uvjetima (ravna cesta bez zavoja ili uzbrdica/nizbrdica) maglenke nikada i nikako ne smetaju vozacu iz suprotnom smjera.

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
A ovo sa prednjim i stražnjim maglenkama je teža glupost. Seljo-tuning all over.
mozda sam se krivo izrazio, ja palim straznju maglenku kad su vozilu iza mene upaljene prednje maglenke. pojma nemam, mozda je magla, a ja to ne primjecujem....... samo uzvracam jednakom mjerom.

Burko je offline   Reply With Quote