View Single Post
Staro 02.02.2011., 07:21   #493
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
e na ovo ogroman potpis, jer ja nemam pojma jel' do mene ili do drugih, ali svjetla kao da su nekako dignutija, pogotovo vanjsko desno u zadnje vrijeme. plus maglenke, nema, danas je valjda sisackim seljacinama veca piša kad upale prednje maglenke (pogotovo majmunima koji upale - samo maglenke po mraku).
e jebem vas maloumne i glupe, kad vidite sivog akcenta da se vozi sa upaljenom straznjom maglenkom (a da nije magla), to sam ja. samo cekam da mi netko preprijeci put ili murja zaustavi zbog voznje sa upaljenom maglenkom, kad ispraznim mjesece nakupljanih zivciranja i psovanja, nekome nece biti ugodno slusati..........
Ima i takvih bisera koji se sa zadnjom voze stalno...
Samo ako nisi znao vožnja s upaljenim prednjim maglenkama je dozvoljena uvijek, tj nije kažnjiva, ali sa zadnjom/zadnjima samo po magli, inače ode 300 kunića.

Taj članak mi je inače jedan od gluplje izmijenjenih u zadnjoj dopuni zakona, katastrofa kak je to sročeno;

"
Članak 108.
(1) Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno.
(2) Stražnja svjetla za maglu na motornim ili priključnim vozilima smiju se upotrebljavati samo po magli i u slučaju smanjene vidljivosti.
(3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bijele ili žute boje, a na stražnjoj strani crvene boje.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka."

Obrati pažnju na ovo silno "ili" u 1. stavku.