View Single Post
Staro 31.01.2011., 09:38   #165
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor piydek Pregled postova
Nakon razdoblja u kojem su bili aktualni P4, Athlon 64, Athlon 64 X2 i na kraju prvi C2D procesori, prestao sam pratiti hardware i sada mi se teško snalaziti.

Konfa mi je u "moj comp". Primijetio sam da mi u zadanje vrijeme neke igre počinju trzati i trzaju jednako bez obzira na grafičke postavke (npr. NFS:Hot pursuit, Settlers 7, a htio bih si zaigrati kako spada i novi Il Sturmovik kad izađe, bez trzanja i sl.). Je li moje trzanje prouzročeno procesorom? Ako je, ima li smisla sada upgrade i na što bih trebao ići ako želim veću razliku? (mali pomaci me nikada nisu zanimali)
da, tvoje trzanje je prouzročeno "sporom" platformom. ona je dala svoje, što se nekog zahtjevnijeg igranja tiče.
Pomak ćeš dobiti i prelaskom na socket 775, no, prvo ti nama reci koliko bi ti novaca ulupao u upgrade, jer ovako ti možemo preporučiti neki i5 procesor i ploču i RAM za 2500kn, za, ajmo reći, puno veću razliku, ali i mirnu budućnost igranja što se platforme tiče.
Jedino će i grafička morat na bubanj, ne još, ali skoro.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Traži neku sa P965 chipsetom, primjerice GA-965P-DS3 ili GA-965P-S3 ali obavezno zadnje revizije zbog moguće nadogradnje Wolfdale i Yorkfield serije procesora. FSB na tom chipsetu ide ~450MHz što ti je više nego dovoljno za oc. Polovnu bi trebao platit ne skuplje od 100-150kn max.
malo bolje pogledaj, odgovaraš na post star 2 mjeseca.
Brko je offline