View Single Post
Staro 30.01.2011., 22:17   #560
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor stipe1771 Pregled postova
Odlicna borba,jos malo ce StrikeForce prerast UFC ako UFC nastavi sa 1 nokautom po veceri.
Nije problem u borcima UFC-a već u pravilima same organizacije. Pravila UFC-a toliko idu na ruku hrvačima i jiu jitsu borcima da mi je ponekad gadljivo gledati mečeve.

Evo par primjera:

1. Laktovi dopušteni na podu: po meni totalno bezveze, 1 lucky lakat dovoljan je za zavrsetak borbe ne zbog nokauta već ozlijede borca (nije dopušteno u strikeforceu)

2. Nema udaranja nogama i koljenom dok je borac na podu (svaki hrvač bi 2x promislio hoće li se upuštati u taj pothvat ako ga s druge strane može dočekati protivnikovo koljeno, isto bi bilo kad bi dopustili i udarce nogama pa se ne bi baš bajno proveli u slučaju neuspjelog rušenja)

Sve to toliko ide na ruku borcima koji preferiraju borbu na podu pa se kod UFC mečeva 80% borbe tamo i odvija (dosadno). Da se razumijemo; nemam ništa protiv hrvača ali mi je mučno gledati nemoć udarača kad im se ovi pognu bacati u noge a ovi nemaju mogućnost uzvratiti oružjem kojim najbolje barataju: udarcima. Isto tako; obožavam poluge i divim se JJ borcima kad ih izvode iz nemoguće situacije. Pogledajte samo glavnu borbu sa večeri sa linka; Nick Diaz je jiu jitsu borac i niti jednom nije pokušao rušiti Cyborga dok bi se u UFC-u borba od početka prebacila na tlo.. Isto tako sudac je prekinio borbu i spriječio lom ruke iako nije bilo tapkanja od strane cyborga - pohvalno..

Iskreno, najviše su mi se sviđala pravila Pride-a kao i njihov stil organizacije mečeva..

Mislim da bi i Mirko napravio dubljeg traga da je umjesto UFC-a odabrao SF no kod njega je lova bila u pitanju. Gadljiv mi je i sam odnos UFC-a prema borcima te forsiranje pay per viewa kao i stalni pokušaji gušenja i blaćenja ostalih kao da je UFC jedina i najbolja organizacija. Ne pristaju na organiziranje turnira na kojima bi sudjelovali drugi borci osim njihovih a time bi se vidjelo tko ima najbolje borce..

Zadnje izmijenjeno od: rak21. 30.01.2011. u 22:38.
rak21 je offline   Reply With Quote