View Single Post
Staro 28.01.2005., 12:38   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Dal Vam treba dual CPU u jednom procu ???

Ajmo ovako ... svi znate da imam dual mašine jer volim efikasniji multithreading, pogonim tih par programa koji postoje koji jesu i znaju kaj je multithreading ali sada su svi najavili (intel/amd) dual core proceve. Malo bauljanjem po netu, čitanjem i zdravom logikom. Za 90% ljudi, VAMA NE TREBAJU DUAL CORE CPUi. Zašto ? Pa ovaku Pentium4 se potuca i smuca tu okolo već duže vrijeme i ima HT (nije pravi drugi proc ali donosi u multithread aplikaciji do 20%, pravi drugi procu u istim donosi do 80-90%). Cijela fama iza DualCora je ta da se probijanje takta od 4GHz može desiti samo strahovitim ulaganjia (tvornica za CPUe je oko 2 milijarde dolara !!! ako se ne varam) i to je nesiplativo na kratke staze, ali zato "marketing" može reći imamo dual core 3 + 3 = 6GHz !!! Ma je ... mislim popis multithreaded aplikacija koje koristi 90% ljudi je stvarno dug, a igrica da ne govorim ... od popularnih Quake III engine u kojem je to onemogučeno sa prvim patchom a ostale se još i sruše ako namirišu drugi proc ... mislim bez žurbe, gle svi su pokupovali A64 a masovi 64 OS je još u povojima, da imate strahovite koristi od 64 bita , pušite marketing foru, jedino imate koristi od višeg takta ... aj uskoro će Win64 pa će biti neke koristi ali koliko ste to onda platili a koliko to danas košta ? DualCOre će biti isto ? Malo sumnjam, tamo ćete se itekako načekat, nije baš tako jednoistavno napisat multithreaded aplikaciju, a i treba napisati skoro pa sve ozbiljne aplikacije da budu multithreaded. Ne žuriti se kad se pojave ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote