Daklem, problem je ovakav
Stari komp je zbilja već zreo za format pa sam i to odlučio napraviti kako bi sredio sistem, ali na kraju kita.
Pvo sam htio sve obaviti sa mojim starim Win XP cedeom bez ikakvog SP-a. U BIOSu naštimam da se prbo boota s cd-a, pa s floppya i pod 3 stavim ide-1. Ali nije pomoglo, odnosno, prilikom dizanja jednostavno se zanemari taj CD u pržilicu i Windowsi se nastave normalno loadat:confused:
ONda sam nabavio originalni cd. Slipstreamao sam SP2 u njega i naravno sredio da bude bootabilan CD (skinuo onaj Microsoft.img s IsoBusterom) - i opet se dogodila ista stvar. Windowsi se najnormalnije loadaju bez da se pokrene onaj setup screen iz kojeg bi mogao formatirat hdd.
Zatim sam probao sa boot floppyem. C: je navodno formatiran (primilo naredbu format c: i formatiranje je došlo do 100%, ispiše se da je formatirano). Pokrenem winnt.exe, on prebaci neke fileove na HDD i komp se mora restartat (ispiše mi se poruka da moram izvadit floppy). I kad s ekomp restarta opet se dogodi ista stvar - samo uđe u Windowse ko da nema cedeja u pržilici :|
Ali mi isto nije jasno ovo: Ako je formatiranje napravljeno do kraja (kao što se ispisalo prije nego sam napisao naredbu winnt.exe) c: particija bi trebala biti potpuno prazna, a kada se Windowsi nakon onog restarta podignu C: particija izgleda potpuno isto kao i prije formata - zakrčena različitim folderima i fileovima, slobodno samo 5gb od 20:confused: :confused:
Ja sad više fakat niš ne kužim, pa molim neku dobru dušicu da mi pomogne, jer komp je fakat zreo za format
konfa: amd 1ghz, 384 mb ram, ibm hdd 40 GB (podijeljen na C: i D: particiju, D: je potuno prazna i formatirana)...
p.s.: pardonček na ovak dugom postu, ali sve mi se činilo dosta važno pa nisam htio izostavit