View Single Post
Staro 30.01.2011., 10:16   #866
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
medo, ne teoretiziram ništa, sve primjere govorim iz prakse, ako malo prokopaš po forumu vidjet ćeš da ja nisam niti zagovornik testova opreme,uvijek kažem da se ooprema treba isprobati pa onda srati/hvaliti ju

neda mi se prepucavat tu s tobom, i ako ćemo "moj je veći od tvog" ti si prvi krenuo s pričom o iskustvu, sad se povlačiš jer vidiš da tu baš i nemaš mjesta

na 100mm nije bilo fotkanje interijera, to je služilo ko primjer iz prakse, što opet nisi dobro protumačio, ako želiš na drugom jeziku ti mogu pisat

skoro svi pričate stabilizacija ovo stabilizacija ono, čovjek koji prvi put kupuje dslr ne smije pomislit da je stabilzacija svemoguća, ona korigira malo ali nije svemoguća, ruke su ipak najzaslužnije

Citiraj:
Autor Mortal Pregled postova
Kad smo kod stabilizacije još bi naveo pravilo brzine okidanja u vezi sa mm objektiva.
napokon netko tko razumije, mortal imaš pivu od mene

buljo - ne koristim uvijek jer mi na kraćim objektivima shutter premašuje mm po 5-6-7 puta, ne treba mi onda
uvijek se prije kadriranja smirim, proučim najbolji kadar i onda okidam, ne okidam na brzinu, biram točku fokusa, pazim na dof,često koristim i stativ

ako fotkam na recimo 400mm iz ruke stabilizacija je obavezno "on", bez iznimke
nedavno sam postao slike zagreba u magli
stativ, expozicija oko 30 sekundi, vjetar vani, 400mm, bez stabilizacije, kad gledam 1:1 slika je oštra, nema ni jedan pixel pomaka
jed2i je offline   Reply With Quote