Citiraj:
Autor jed2i
imam malo više iskustva od tebe ako ćemo o iskustvu (na kvadrat tvoje iskustvo ako želiš točno)
|
moj je veći od tvoga....
Citiraj:
Autor jed2i
đabe ti stabilizacija ak se treseš
za primjer - moj frend, snima sa stabilizacijom na recimo 100mm, shutter mu je 1/60 ili 1/80 i svaka druga na tim postavkama mu je mutna, uz stabilizaciju
|
tko još fotka
interijer sa 100mm primeom?? sad još reci da to radi i na APS-C tijelu

osim ako ne fotka isključivo vaze i lustere, u velikoj većini slučajeva to je prevelika žarišna duljina za interijer osim ako je prostor ogroman i namještaj mali.
btw: reci frendu da si trgne neku žesticu prije nego ide fotkat.
fakat sorry, ali ga puno teoretiziraš i puno je mutne vode u tvojim pričama. tvoji postovi nalikuju na stereotipne izjave kakve čitam na newsima o digitalnoj fotografiji kao da nisi probao to što pričaš.
slažem se potpuno s Marom. ono što je on fotkao na onim brzinama okidača je teško dobiti uz stabilizaciju ali moguće, samo se treba potruditi. moraš držati dovoljno mirno u okvirima u kojima stabilizacija može kompenzirati bez da pomiče osnovno ishodište, dok je to sa nestabiliziranim objektivnom/tijelom nemoguće iz ruke.
za fotkanje iz ruke treba koristiti stabilizaciju jer nam ruke nisu mirne. osobno isključujem stabilizaciju jedino ako mi je fotić čvrsto na stativu.