prije dolaska je izmjerio prigušenje od 44dB na liniji, a kod mene nije ništa mjerio.. zamjenili smo modem i spliter i evo od tada nikakvih problema, iptv radi uredno, net ne puca.. nikakav kvar nije izoliran jer bi mi uzeo nekih 500kn, mislim da toliko optima traži kad tehničar mora intervenirati na kućnoj instalaciji.. ugl čudno, ali stvar radi.. kažem, pregledat ću još telefonsku utičnicu, zamjenit kablove itd. ako poslje toga bude javljao, onda je definitivno do gradske mreže, a tu nemam nikakvog utjecaja..
EDIT:
nema znatnijih poboljšanja prilikom promjene utičnice i kablova.. zasad net i iptv rade kako treba.. imam još jedno bezvezno pitanje, ne znam baš puno o tome al evo :P čitao sam na forumu o upotrebi routera kao wlan repeatera, a budući da posjedujem stare ispravne routere (dlink, huawei) zanima me mogu li jedan od njih iskoristiti kao isključivo LAN(ADSL) repeater tako da se stavi u mrežu npr. između glavnog routera i tel. priključka (ili negdje drugdje?).. po definiciji repeater pojačava i regenerira signal pa me zanima jel ima ovo ikakvog smisla? :S