Citiraj:
Autor windfucker
I ja se pržim na istoj vatrici...stvarno loša situacija za Intel upgrade 
|
Meni je problem sto sam se rijesio stare LGA775 platforme, misleci da cu prec na Sandy Bridge. Sad mi je bas crno dati toliku lovu za nesto bolje, a niti je LGA1156 trenutno isplativ.
Da odem na AMD, sa nekakvim X4 Athlonom II bih dobio slicne performanse kao sa LGA775 Q6700, a da uzmem Phenom X6, opet ne vrijedi jer ima los odnos performanse/potrosnja, nitije 6 jezgri sad pametan potez. U igrama cesto budu brzi neki Core i3 procesori nego Phenomi X6.

Prednost AMD platforme su nesto jeftinije maticne ploce, ima jako finih ploca za ~800kn.
Jos pojma nemam sta uzeti, a imam jos tjedan da razmislim.
Citiraj:
Autor MAGARAC
To sam ti napsial jos prije dva tjedna, da nasi trgovci znaju naplatit to slovo k i da ce se tih par $ pretvorit u puno vecu cifru.
Ja sam po proc potegnuo preko granice jer ovo kod nas nije bas normalno, em sto nema niceg a ak ima kosta ko suho zlato..
|
Nazalost, da. Fakat je bezobrazno dici cijenu K procesora za 200kn, isto je i za 2500 vs 2500K kao i za 2600 vs 2600K, u oba slucaja je premium 200kn. A NIKAKO mi se ne uzima non-K procesor, jedino bih razmislio kad bi 2600 bio cijenom slican kao 2500K, jer obicni 2600 ima max. multi 42x, sto je sa Turbom 4.6GHz u slucaju koristenja samo jedne jezgre, sto nije tako ni lose, kad bih imao 8 threadova. Ali od tog nema nista.
LGA1336 je stvarno imao skupe maticne kad je izasao, preko 1500kn, ali platforma je bila blize serverima nego desktopu u vrijeme kad je izasla. Ono, workstation epitet.