View Single Post
Staro 29.01.2011., 16:47   #301
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
I ja se pržim na istoj vatrici...stvarno loša situacija za Intel upgrade
Meni je problem sto sam se rijesio stare LGA775 platforme, misleci da cu prec na Sandy Bridge. Sad mi je bas crno dati toliku lovu za nesto bolje, a niti je LGA1156 trenutno isplativ.
Da odem na AMD, sa nekakvim X4 Athlonom II bih dobio slicne performanse kao sa LGA775 Q6700, a da uzmem Phenom X6, opet ne vrijedi jer ima los odnos performanse/potrosnja, nitije 6 jezgri sad pametan potez. U igrama cesto budu brzi neki Core i3 procesori nego Phenomi X6. Prednost AMD platforme su nesto jeftinije maticne ploce, ima jako finih ploca za ~800kn.
Jos pojma nemam sta uzeti, a imam jos tjedan da razmislim.
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
To sam ti napsial jos prije dva tjedna, da nasi trgovci znaju naplatit to slovo k i da ce se tih par $ pretvorit u puno vecu cifru.
Ja sam po proc potegnuo preko granice jer ovo kod nas nije bas normalno, em sto nema niceg a ak ima kosta ko suho zlato..
Nazalost, da. Fakat je bezobrazno dici cijenu K procesora za 200kn, isto je i za 2500 vs 2500K kao i za 2600 vs 2600K, u oba slucaja je premium 200kn. A NIKAKO mi se ne uzima non-K procesor, jedino bih razmislio kad bi 2600 bio cijenom slican kao 2500K, jer obicni 2600 ima max. multi 42x, sto je sa Turbom 4.6GHz u slucaju koristenja samo jedne jezgre, sto nije tako ni lose, kad bih imao 8 threadova. Ali od tog nema nista.

LGA1336 je stvarno imao skupe maticne kad je izasao, preko 1500kn, ali platforma je bila blize serverima nego desktopu u vrijeme kad je izasla. Ono, workstation epitet.
SRV je offline   Reply With Quote