View Single Post
Staro 29.01.2011., 13:38   #1872
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
56k UPOZORENJE !!

Fortron BS 400W vs. BS II 500W

Neznam ako je bilo govora o ovim napajanjima u ovoj temi, odnosno njihovoj usporedbi ovako "od oka", pa ću napisat riječ dvije..

Fortron 400W koristim već nekih 5 godina i nikad me nije iznevjerilo, jednostavno napajanje je boleština, u svakom smislu.. Nedavno sam nabavio od 500W i evo tek danas odlučio zamjenit sa ovim starim od 400W makar za tim nisam imao potrebe ali eto vrag me je kopkao

Odmah da prijeđem na stvar..
Fortron 500W mi se činio solidan težinom, hrpom kabela, itd.. No kad sam danas izvadio stari Fortron tek sam se onda uvjerio koliko je Fortron 500W LAKŠI od 400W, i to ni manje ni više nego sigurno za pola, hmmm, nisam vagao jer mi nije dalo ali itekako se je razlika osjetila, Fortron 500W iznutra djeluje poluprazno naspram 400W gdje nemože ni prst stat, dok 500W ima lufta koliko hoćeš.
500W ima puno više kabela, dva PCIE x6 pinova, dok 400W nije imao niti jedno već sam morao koristiti pretvarače.. Više SATA napajanja, 20 + 4 = 24 pinova za matičnu, dok je Fortron 400W imao u jednom komadu 24 pinova, itd..

Uglavnom, 500W sam stavio, posložio kabele, i pokrenuo odmah Stalker COP u dx10 da vidim dal će sve bit u redu nakon igranja, i bilo je sve u redu naravno

Ono što me zanima, je to, zašto je 500W puno lakše i praznije naspram 400W?
Može li netko reć o kvaliteti elemenata u jednom i drugom?
Najradije bi ja ostao na svome Fortroniću 400W a kupcu dao ovo od 500W (ionako je kupac frend kojem nije bitno jer slaže komp za prodat)..
Što mislite?

Evo par slika (Lijevo je 400W, Desno je 500W):
Na prvoj slici se vidi kako je ploča sa elementima kod 400W uz sam rub kućišta dok je kod 500W nekih 2cm dalje..
Slika1

Slika broj dva, pokazuje napone i amperažu kod 400W:
Slika2

Slika broj 3 pokazuje sve to kod 500W:
Slika3

Još jedna slika:
Slika4