Pozdrav svim cijenjenim forumašima;
nisam baš na "ti" s AMD serverskom ponudom, ali po benchmarkovima za konkretnu primjenu koja mi treba, AMD je dosta ispred Intela u ovim trenucima (konkretno, Phenom X6 daje dvostruko bolji rezultat nego najjači Core I7). Napominjem, riječ je o prilično nepoznatom softveru tako da ne izazovem ovom izjavom "rat" između pristalica AMD-a i Intela, jednostavno takvi su rezultati.
Ono što me zanima je izgradnja povoljnog dvoprocesorskog sustava. Koji Opteron bi bio serverski ekvivalent na primjer, Phenom II X6 T1090 procesoru?
Drugo, Opteron Magny-Cours 6128 (8-core, 2.0GHz), je li taj proc općenito brži ili sporiji od Phenom II X6 T1090 proca?
I treće moje pitanje, najvažnije; imate li preporuku za dual socket ploču za gore navedeni Magny-Cours, ali po principu - što manje serverskih gadgeta, tipa ECC RAM i slično, što mi ne treba - cilj je izgraditi u jednom kućištu što jači procesorski stroj (odnosno što brži podsustav procesor-ram), za što nižu cijenu, dok su serverske funkcije nepotrebne.
Hvala na komentarima i eventualnim preporukama.