View Single Post
Staro 26.01.2011., 19:44   #221
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
ehh da....dakle, čitam ja tako na nekim forumima za overclockere da svi ti testovi ala 3dMark, MSI combustor, heaven itd. daju prilično krivu sliku o potpuno stabilnom i error free overclocku. OK ako prođete najteže testove na 3dmarku onda će vam i tako overclockana kartica proći i nekoliko sati igranja u najzahtjevnijim igrama - bez crasha. Dakle to može proći za igre. No tu ipak ima jedan veliki ALI. Kao što mnogi pcekspertovci dobro znaju postoji OCCT "skener" koji optereti karticu puno više nego bilo koji drugi test. Zapravo, optereti ju đubretarski. I on pokazuje koliko je zapravo taj overclock stabilan i bez grešaka/artefakata. Te greške i artefakti se ne moraju vidjeti u igricama ali bilo je slučajeva da je nekima nekad "pukla" igra, da bi ipak nakon par tjedana ili mjeseci primjetili neke greške s texturama ili bi im se freezala igrica i sl. Tek kad su prošli testove na OCCT sve je bilo OK. Osim toga ima nas koji ne mijenjamo grafe često pa - zlu ne trebalo.
Tako sam ja probao sa svojih 800/1600/1800 na 1.037mV s kojima sam imao u igrama i futuremarku "prolaz", kako će proći u OCCT GPU testu. Već nakon kratkog vremena mi je bacao artefakte i greške. Dakle, trebao sam ili dizati voltažu ili spustiti taktove. Odlučio sam se, za početak, na spuštanje taktova. Tako sam došao do 750/1500/1674 (dakle mema na def) na 1.037mV, bez artefakta i grešaka. Kako sam spuštao takt, prvo su nestali artefakti pa onda i greške. Na kraju krajeva to je (i dalje) vrlo dobar overclock, k tome i vrlo stabilan, a za potrebe testa ću probati do koliko stabilno ide u OCCT-u sa nešto većom voltažom....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 26.01.2011. u 19:51.
gnomisa je offline   Reply With Quote