View Single Post
Staro 26.01.2011., 16:40   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
PC se počeo rušiti - problem sa CPU, RAM ili VGA?

Komponente su kupljene u 7mj. 2010., stavljeni su Win 7 ultimate i sve je super radilo do prije mjesec dana kad je počelo rušenje. Prvo su mi iskakali BSOD sa porukama VISTA DRIVER FAULT što sam i kasnijom analizom minidumpa i sam utvrdio. Probao sam mijenjati memoriju, ali nije pomoglo. Onda sam primjetio da je kuler od CPU vruć pa sam prije nekih 15-ak dana skinuo kuler i stavio novu silver pastu. Nakon toga nije se više rušio i zaključio sam da se procesor pregrijavao pa je zbog toga i rušio se. Od prekjučer opet stara pjesma, nekad se sruši uz BSOD, a nekad se samo zablokira, boje se zamuljaju pri dnu ekrana i paf. ruši se uglavnom kad je neka igra pokrenuta ili se gleda video. Nakon toga nemogu ponovo pokrenit PC već nakon nekoliko puta što stisnem reset ili ON/OFF tipku onda se pokrene. Primjetio sam da tipkovnica(spojena preko PS2) ne daje znakove života kad se tako neće pokrenuti, uopće ne gori ona dioda, a kad "uhvati" onda kratko zabljesnu sve tri diode i onda ide. Sad na zadnje sam probao pokrenuti 3D mark 06 da vidim jel grafika u redu i bilo je sve OK dok nisam pokrenuo CPU test prilikom kojeg je PC smrzo i tako 2-3 puta zaredom. Nekoliko puta je i uspio odvrtiti taj test da se ne smrzne , a usporedo s njim sam držao upaljen program koji nadzire temperaturu procesora. U idlu je 28°, a kad završi sa tim testom u 3d marku onda skoči na 39°. Jutros je nakon pokrenutog testa za CPU opalio mi BSOD sa porukom BAD_POOL_DRIVER.

Probao sam slijedeće:
- zamjena memorije (stavljao sam Kingmax 1066mhz od 1gb i Kingston od 1gb kakvu i imam već)
- zamjena grafičke kartice (stavio sam ATI HD 5450)
- ištekavao sam WLAN karticu
- reinstalirao windowse
- stavio novu pastu na CPU
- pokretao sam 3D mark 06 za CPU i VGA (test za CPU nekad smrzne)
- pokretao MemTest sa hirens boot CD-a (nema greške na RAM-u)
- testirao hardove sa Hirens'om
- stavljao BIOS na default postavke (updejtan na zadnju verziju AMI BIOS 1701)

Neznam šta da još probam jer stvarno nema logike zašto se tako iznenada ruši.

Zadnje izmijenjeno od: bpodnar. 26.01.2011. u 16:48.
bpodnar je offline   Reply With Quote