Citiraj:
Autor HD3850
pozdrav..vec sam pisao u vezi clockanja stranicu prije, pa imam jos par pitanja  .. ovak, clocknuo sam grafu prek catalysta, grafa hd4890 i sve ok.. i sad sam podigo proc i na 3400, i stavio onu voltazu za proc i memoriju.. ali, jel to dovoljno, samo ona voltaza jer mi je sve ostalo na auto?? Drug Brko mi je napisao u postu za te voltaze, i to sam stavio..ali me zanima jer mi memorija radi na 800 mhz, pa me zanima kako nju dignut, a da nesto ne shebem..ili da ju ipak pustim na auto, kako je??
|
Vidim da si stavio FSB na 400MHz.
Budući ti je memorija deklarirana na 800MHz i to na 4-4-4-12, rekao bih da je velika mogućnost da ih se natjera barem 950MHz 5-5-5-15. Koliko vidim na netu, ima slučajeva gdje su je nasaftali na 1150 MHz 5-5-5-15 ali sa 2,3V, a to sa 4 keksa pitanje je jel izvedivo.
Jel ti cpu E0 revizija?
Eto, ono što bi ja probao i vrlo vjerojatno terao je:
FSB: 475 MHz x 8,5 = 4,03GHz
RAM: 950 MHz 5-5-5-15
no budi ekstremno oprezan što se FSB termination voltaže tiče, tu ne ići preko 1,32-1,34, da nebi ubio tog quada. To što imaš 4 keksa, nema veze. toliko napora vjerujem da može podnijeti sistem, a pogotovo ploča

no to sam samo ja
pripazi samo na voltaže (PPL ne preko 1,68V , FSB termination ne preko 1,34V , RAM voltage ne preko 2,2V) i igraj se malo.
Citiraj:
Autor Astral
ja nebi diro, rade procesor jos digni ako ide
|
Ti nebi diro XMS2 DHX module sa defultne brzine od 800MHz? onda tebi nije mjesto u OC podforumu
to hoće li ploči biti teško ili neće, ostavimo kolegi, neka proba. ako se bude pridržavao pristojnih voltaža koje smo naveli nekoliko stotina puta kroz ovaj i ostale slične teme, sve će biti OK, ukoliko mu bude stabilno, naravno.