Citiraj:
Autor perich
dakle, poslovno racunalo,krepala maticna ploca neka pretpotopna....
Premjestio sam oba diska na novu plocu i, razumljivo polja nema... srecom komp se bootao bez problema sa jednog diska i sve sto je prije bilo vidljivo i fukncionalno, isto je i sad.
moje pitanje:
Hoce li uredno fukncionirati da napravim image/ghost tog jednog diska, kreiram RAID 1 na novoj ploci sa istim diskovima i kad on to sve sredi i formatira taj image natrag vratim? i ima li kakav free soft za ghostanje a da ziher radi pouzdrano? mozda nesto sto je na Hiren's ili UBCD?
|
Baš pred koji tjedan imao takvu sličnu situaciju.
Prethodni je komp koristio ploču s Intel P35 + ICH9R čipom i sistemom na RAID0 polju.
Novi komp koristi ploču s AMD 880G + SB850 čip.
Kako redovito pravim backup Acronisom tek toliko da probam pokušao sam dignut image Intelove instalacije. Nisam se nadao da će stvar hodati pošto su posve različiti kontroleri u pitanju no probao sam i stvar hoda.
Dakle kreirao sam novo polje jer logično staro nije bilo prepoznato.
Acronisom sam prvo probao vratiti podatke opcijom
Recover My Disk - Recover whole disks and partitions, sve je prošlo kako treba no prilikom podizanja OS-a pojavio se BSOD. Logično pošto OS nije imao potrebne RAID drivere.
Onda sam za probu pokušao ponovo ali ovoga puta s uključenom opcijom
Use Acronis Universal Restore. Kada to uključiš Acronis te traži da ga odvedeš na drugi medij (Disk, USB stick, CD, Floppy) gdje su svi potrebni driveri. Odveo sam ga na USB stick na koji sam prethodno stavio sve drivere kao i drivere za RAID i ponovo pokrenuo restore.
Nakon toga se OS (Win7 x64) posve normalno podigao i evo već kakvih tjedan dana radi bez greške.