View Single Post
Staro 20.01.2011., 17:47   #338
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo danas se malo igrao s postavkama pes-a i shvatio koliko je neoptimizirana igra ove godine. Postavke su mi ostale iste kao i dok sam imao 3870 u kompu, dakle uključen i frame skipping i vsync. Imao sam tada konstantno 60 fps-a. A pošto još uvijek isprobavam sve igre koje imam instalirane sa 6950 i tražim najbolje postavke tako sam i probao isključivati obje i jednu po jednu gore navedenih opcija.
Sa isključeno oboje, slika je toliko ispresijecana i igra trzava da bole oči gledati uopće par minuta u to a kamoli probati se fokusirati na igranje.
Sa isključenim frame skippingom uključenim vsyncom, igra trza, ali bitno manje, tj rjeđe, tu i tamo ali vidi se ipak.
Sa uključenim fs, a isključenim vsyncom događa se samo vodoravno presijecanje slike tu i tamo, igra približno normalno ide.
U bilo kojoj varijanti igra ne ide preko 65 fps-a, što je vrlo čudno i zanimljivo, s obzirom da je bf bc2 sa ovom grafom konstantno (preko 90% vremena igranja) na 100 fps-a.
Stvarno mi to nikak nije jasno, jer potpuno isto je bilo (u pes-u naravno a ne u bc2) i sa 3870, koja je kudikamo slabija od 6950. Mislim, ne pere me neki veliki fps u pes-u, tak mi svejedno, konstantnih 60fps-a je savršeno za igrat, ovo sam isprobavao znatiželje radi, ali je nelogično.