View Single Post
Staro 20.01.2011., 10:09   #797
Mortimer
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Znam da sam nekima od vas već dosadan i ispričavam se što vas maltretiram, ali s obzirom da ne znam kada ću slijedeći put biti u prilici nabaviti novu karticu, još se nisam odlučio, pa ću vas još malo zagnjaviti.

Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti u mogućnosti prijeći na nekakav Athlon X4 640 ili nešto slično, tako da naginjem uzimanju jače kartice znajući da ju moj trenutni procesor vjerojatno neće moći iskoristiti u potpunosti. Ono što me više brine je napajanje, a o tome je ovdje očito podijeljeno mišljenje:

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Tvom napajanju je već i 9800GT bila previše. Možda ti je zato i odapela... Računaj da ove nove kartice trebaju uglavnom 2x6-pinski kabel za struju...dakle gutaju kao mutave.
Citiraj:
Autor hobitxxx Pregled postova
po meni bi izdrzal taj fortron.
Citiraj:
Autor DiRT Pregled postova
Pa drži i 4890. Zašto onda nebi mogao i ovu?
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Svaka čast Fortronu, ali ja ipak ne bi stavljao GTX460 na to napajanje.
Jasno mi je da ti ne bi stavio GTX460 na 400W Fortrona ili na procesor koji je slab kao moj, ali da li to znači da misliš da GTX460 ne bi uopće mogao/smio raditi na 400W Fortronu ili bi za silu prilike mogao?

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Meni je GTX460 radila na 300W PNF Fortronu.

Mada sam je morao malo undervoltati.
Koliko malo?

Prema ovom testu, konfiguracija s i7 940 i GTX460 u Furmark-u troši oko 375W:
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
GTX460
2D ~200W
Kriza ~ 355W
Furmark ~375W
Prema tome, pretpostavljam da bi moje napajanje koje mora držati bitno slabiji procesor trebalo moći izdržati GTX460?

Da li je netko, osim SRV-a, koristio GTX460 na napajanju sličnom Fortronu 400W, pa da može iz prve ruke reći da li bi to moglo uredno raditi?

I da, kakav je Radeon HD6850 u odnosu na GTX460? Trenutno se dvoumim između:

Zotac GeForce GTX460, 1GB i Sapphire Radeon HD6850, 1GB
Mortimer je offline