probao sam jos jednu plocicu razlicitu i podigao se bios, al mi se slika izgubila nakon posta, mislio sam da je problem sto nisam zasarafio graficku ... probao sa zasarafljenom grafom , pa mi opet nije butalo i beepalo je... pa sam probao sa 2 plocice rama, i opet dobio sliku, pa opet nestala... pa probao zamjeniti rame opet, dobio sliku i diglo bios, ali nista nijs trzalo , i restartam, onda opet bipanje.... sad vise nisam toliko siguran da je neto mrtvo... a taj isti keks rama geil, 1 gb koji je od prje bio ukompu bota normalno na drugoj ploci... grrr
eto ga ... odstojao par sati bez napona... upali se, udjem u bios, dignem fail safe defaults sejvam, izadjem, restarta se i opet beeep bibi
edit2: napravio clear cmos promjenio utor memorije i upalio, dosao u bios, vrtio se malo, usao u uguru utilitly i poslikao napone i smrzno se..znaci kad s euspije podignuti , nakon kratkog vrmeena se smrzne ... uspio ga jos jednom nekako dignuti, vise ne kuzim sta ga budi, od svih kombinacija koje sam probao , i stao mi na ononm ekranu di izlista hddove i pci devices i sl ...
loodim lagano... any idea? thnx
skuzio sam da mi bipove daje na
2B ... sto u manualu kartice kaze :
Invoke Video BIOS
idem to malo zguglat
edit3:
nasao u garazi PCI graficku i s njom se sistem lijepo dize , slika ima nekakve artefakte, no to je vj jer je to vrlo stara pci kartica, mislim sa nekih 16ak mb...
sto dalje? znaci sad sam puno sigurniji da je problem u pciex master utoru , da pokusam flashati bios?