Tema: Top Gear@BBC
View Single Post
Staro 17.01.2011., 21:54   #1472
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pogledao sam cijelu 1. sezonu americkog Top Gear-a i mogu reci da nije loše ako ne ocekujes da budu ko britanci. Ono sto hocu reci da oni imaju malo drugaciji stil ali vidi se da je puno kopirano od britanskog Top Geara sto se tice challenge-a i speciala. Ovaj special u Aljaski me podsjeća na ono kad su britanci prelazili južnu ameriku samo što je britanski bio jedno 5-10x bolji. Ovaj je USA(TG) jeftina kopija britanskog. Ferrara i Foust su na dobrom putu da emisija postane gledana, jedan je komičar(što se i osjeti pošto on jedini ima tu i tamo neku provalu), a drugi je pro vozač (što se također vidi pošto on obično odabere najbolji auto), a Rutlege Wood mi ide na živce. Wood stalno cvili, kao neka beba, ima glupe fore i jednostavno se prenemaže, pokušava biti faca ali to mu ne ide. Mislim da bi ga mogli zamijeniti, kao što su i onog lika iz prve sezone uk top geara zamijenili Jamesom Mayem. Definitivno emisija ima taj "američki" feeling u sebi pa ako gledam po američkim standardima onda je ok, ali ako uspoređujem sa UK Top Gearom i njihovim humorom, nije ni blizu. Uglavnom, poslužila mi je kao zagrijavanje do pravog (UK) Top Geara.
DanielDJ je offline   Reply With Quote