View Single Post
Staro 16.01.2011., 10:09   #2021
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozz, može plz mala pomoć/savjet u vezi ssd-a.
Naime, prije par dana sam kupio Intel x-25m g2 80gb.
Prije toga sam, naravno, pročitao sve što sam mogao pronaći u vezi optimizacije ssd-a, između ostaloga i da kontroler treba biti postavljen u ahci mod. Tako sam i napravio i Os mi je bio totalno nestabilan sa hrpom errora u Logovima i to uglavnom vezanim za predugi shutdown koji je trajao skoro minutu.
Nakon toga sam iznova podigao Os ali sam kontroler prebacio na IDE i sada mi sve radi kako treba s tim da su mi brzine u CrystalMarku iste kao i i kada je ahci. Preko cmd-a sam provjerio je li kao trim uključen i pokazalo se da je. Nisam ništa više dirao po postavkama Os-a tipa indexiranje, paging file itd.
Paging file size mi je postavljen na auto i na C: mi je postavljena kvačica na allow files on this drive to have contents indexed...
Da li da ove dvije opcije isključim ili? Je su li možda te dvije opcije uzrokovale nestabilnost ili ahci, ili je jednostavno loše bio dignut OS?
Hvala.

Edit: upravo sam prebacio u ahci mod i podesio isti u regeditu i sve radi isto stabilno no dobio sam duplo veći score u as ssd benchu.
Biti će da je OS jednostavno loše bio dignut.
Može mala pomoć što se tiće Paging file size i allow files on this drive to be indexed... (je li to ta opcija koju treba ugasiti?)

Zadnje izmijenjeno od: housel. 16.01.2011. u 10:39. Razlog: nadopuna
housel je offline