Citiraj:
Autor AMD
Daj nas malo prosvijetli.
Kako se spajaš kad si na moru na taj hotspot koji je udaljen 1000 m (1 km)? S čim? Koja oprema?
|
Prosle godine sam se spajao sa onim smecem od antene a ebaya i 5-6 metara onog najtanjeg kabla

spojeno na canyon cf sta vec karticu . Omnica je oko 40cm koju oglasavaju kao 14db, a u biti ne hvata nista bolje od orig. antenice koja se dobije sa onim canyon karticama, to je vjerojatno oko 2db. Signal strength je bio na oko 13-18%, tak da je jedva jedvice hvatalo, a i to sta je hvatalo je vjerojatno zasluzno more od kojeg se dosta tog signala odbija.
Sad imam ap airlive 5470poe i treba mi jaca antena, tako da sam siguran da ce to radit.
Citiraj:
Kako misliš izvesti da se spajaš na hotspot i nakon toga sa istom antenom dijeliš signal ostalima.
|
Ne mislim. Taj hotspot mi tip naplacuje 100kn mjesecno, a sve je na klimavim nogama, tak da ove godine tko zna hoce ga uopce bit. Onda cu morat uzet telefonski prikljucak i internet od nekog isp-a. Mislim da tamo samo tcom mogu, ali nisam jos ulazio u to.
Kada bi to morao napravit, a ne zelim jer moram placat cijelu godinu po koliko vec 150kn mjesecno, a tamo sam 5-6 mjeseci max. Jebiga ne bacaju mi se bas novci, ali kazem ako bi morao onda bi sa mojim ap-om i tom omnicom koja pokriva 360 stupnjeva tamo mogao prozat uslugu spajanja na internet za neku lovu. Ima turista i ljudi koji dolaze na par tjedana, ili mjesec-dva i njima bi to dobro doslo.
Jedina svijetla stvar u ovo prici je da sam na fakat dobroj poziciji za tak nes. Visoko sam i na nekih 180 stupnjeva imam kuce, a i more, samo me brine dali su 4 stupnja kod ove od 15db, ili 9 stupnja kod ove od 12db dovoljni da pokrivam to podrucje. Znaci dali bi kuce red ispod mene hvatale taj signal?
Na ovoj slici se vidi kut signala:
http://hr.airlive.com/product/produc...D1217400751491
koliko japo ovom vidim ona baca signal na tih 4 stupnja, ali na pola puta se kut povecava, tako da ono sto je blize anteni bi trebalo bit zahvaceno, ili ne? Mozda krivo tumacim sliku.